ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μονάδα κομποστοποίησης στο δήμο Νικολάου Σκουφά.

Η μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών της 3ης διαχειριστικής ενότητας, θα κατασκευαστεί στη θέση Λάκκα της Τ.Κ. Σελλάδων και θα διαχειρίζεται τα οργανικά απόβλητα (υπολείμματα τροφίμων, υπολείμματα πρασίνου, κλαδέματα, γρασίδι κλπ.) των τεσσάρων δήμων του Νομού Άρτας καθώς και του δήμου Ζηρού.
Θα είναι δυναμικότητας 4200 τόνων και θα παράγει κομπόστ (λίπασμα) υψηλής ποιότητας.
Θυμίζουμε πως μέχρι σήμερα, στην Ήπειρο, τα οργανικά απόβλητα αποτελούν το 40% των απορριμμάτων προς ταφή.
Όπως είναι εύκολα κατανοητό, πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο, χρήσιμο για την προστασία του περιβάλλοντος το οποίο θα δημιουργήσει παράλληλα κι αρκετές θέσεις εργασίας.
Η κατασκευή της μονάδας προβλέπεται από τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων Ηπείρου.
Σχεδιάστηκε από τον σύνδεσμο διαχείρισης απορριμμάτων Άρτας σε συνεργασία με το δήμο Νικολάου Σκουφά, ο οποίος παραχώρησε και το οικόπεδο για την κατασκευή της.
Το έργο εντάχθηκε στο διασυνοριακό πρόγραμμα Εδαφικής συνεργασίας Interreg IRACBC “Ελλάδα Αλβανία 2014 – 2020” προϋπολογισμού 3.055.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κρουαζιέρα στον Αμβρακικό Κόλπο

Κώστας Παππάς

Ερώτηση 52 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: «Ποια ανταλλάγματα λαμβάνει το ελληνικό δημόσιο για την ενίσχυση της Aegean με 120 εκατ. ευρώ;».

Κώστας Παππάς

Σήμερα η ανακοίνωση των νέων αντιδημάρχων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..