• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Αρταίων.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ στο Δήμο Αρταίων.

Χρ. Τσιρογιάννης: « Η γνώση σώζει ζωές».
Ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, διοργάνωσε την Κυριακή 21 Μαρτίου το εξαιρετικά χρήσιμο διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές».
Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ενώ στο προσεχές διάστημα θα λάβουν και τη σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην εθελοντική και κοινωνική προσφορά προκάλεσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς οι συμμετέχοντες έφτασαν τους 250, ενώ ικανοποίηση προκάλεσε το ενδιαφέρον πολλών δημοτών για ανάλογη εκπαίδευση στο μέλλον.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Εθελοντισμού και Δια Βίου Μάθησης Χριστόφορος Σιαφάκας, δήλωσε σχετικά : « Η γνώση Ά Βοηθειών, αποτελεί σπουδαία επιλογή και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Η ευαισθητοποίηση των δημοτών μας στο συγκεκριμένο σεμινάριο μας δίνει το μήνυμα για την συνέχιση αναλόγων δράσεων αλλά και την ελπίδα για συνεργασία σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης».

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ κ. Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, δήλωσε:
« Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των πολιτών στις Α’ Βοήθειες- ΚΑΡΠΑ αποτελεί μια σημαντική δράσης πρόληψης. Δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολίτες να λάβουν βασικές γνώσεις ώστε να σωθεί μια ζωή. Ως Δίκτυο συμβάλουμε με κάθε τρόπο παρέχοντας δράσεις προληπτικού χαρακτήρα, ακόμη και απομακρυσμένα λόγω των συνθηκών, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κορονοϊός: Αρνητικά τα όλα τα δείγματα που στάλθηκαν στο ΓΝ Ιωαννίνων

Κώστας Παππάς

Ιωάννινα: Και οι 56 ηλικιωμένοι στο γηροκομείο είναι θετικοί στον κορονοϊό

Κώστας Παππάς

Απόπειρα Αυτοκτονίας στους Κωστακιούς Άρτας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..