• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Με λίγους θεατές, χωρίς κλιματιστικά και περιορισμένο τοπικό όφελος».
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Με λίγους θεατές, χωρίς κλιματιστικά και περιορισμένο τοπικό όφελος».

Η «Αρτινών Συνεργασία» στηρίζει διαχρονικά την εξωστρέφεια της Άρτας, μέσα από μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που συμβάλλουν στην προβολή του τόπου, στην ανάδειξη του αθλητισμού και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Εξάλλου, επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής και αφού ολοκληρώθηκε το κλειστό γυμναστήριο-στολίδι Τ9, άνοιξε για πρώτη φορά η πόρτα συνεργασίας με την Ελληνική ΟμοσπονδίαΠετοσφαίρισης και ξεκίνησαν οι πρώτες διεθνείς διοργανώσεις στην Άρτα (Μάρτιος 2023, Final-4 γυναικών), προετοιμασία Εθνικής Γυναικών αλλά και δρομολογήθηκαν μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις (U20).
Ωστόσο, η φετινή διοργάνωση EuropeanGoldenLeague 2025, με κόστος 24.000€ από τον Δήμο, 6.500€ από άλλους φορείς, 105.000€ από την Ομοσπονδία και χρήματα από χορηγούς, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα:
• Η προσέλευση, όπως παρουσιάστηκε στο επίσημο δελτίο τύπου του Δήμου (“θεατές που κατέκλυσαν το γήπεδοόλες τις μέρες της διοργάνωσης”) απέχει σημαντικά από την πραγματικότητα, όπως καταγράφηκε σε δεκάδες φωτογραφίες και στις ζωντανές μεταδόσεις της ΕΡΤ. Η Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να προσελκύσει κόσμο στο γήπεδο.
• Η τοπική οικονομία δεν στηρίχθηκε επαρκώς, αφού το σύνολο σχεδόν της φιλοξενίας και της σίτισης ανατέθηκε σε μία μόνο επιχείρηση (allinclusive). Παράλληλα, αρκετοί συμμετέχοντες (διαιτητές, γραμματείες, επόπτες κ.ά.) διέμειναν σε ξενοδοχείο εκτός Άρτας, στερώντας εισόδημα από τις τοπικές επιχειρήσεις.
• Το κλειστό Τ9, τον Ιούνιο μήνα, ήταν χωρίς κλιματιστικά, στοιχειώδη προϋπόθεση για μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Οι αγώνες διεξήχθησαν σε δύσκολες συνθήκες, για αθλητές και θεατές, γεγονός που σχολιάστηκε αρνητικά. Η Δημοτική Αρχή, αν και είχε στη διάθεσή της επαρκή χρόνο, δεν κατάφερε να τοποθετήσει νόμιμα τα κλιματιστικά, ενώ θυμίζουμε ότι πέρυσι τα είχε τοποθετήσειπαράνομα και στην συνέχεια τα αποξήλωσε η ίδια.
Επαναλαμβάνουμε ότι είμαστε υπέρ των μεγάλων διοργανώσεων, αλλά με μέτρο, ισορροπία και προτεραιότητες. Δεν μπορούμε να δίνουμε δεκάδες χιλιάδες ευρώ για συνεχείς δράσεις σε ένα μόνο άθλημα, όταν:
• σχολεία και παιδικές χαρές στερούνται συντήρησης,
• τα τοπικά αθλητικά σωματεία δυσκολεύονται να καλύψουν τα βασικά,
• αθλητικές υποδομές χρίζουν άμεσης βελτίωσης,
• η καθημερινότητα αντιμετωπίζεται πλημμελώς,
• και η Δημοτική Αρχή αρνείται να στηρίξει την προσέλκυση νέων γιατρών στο Νοσοκομείο της πόλης μας.
Η Άρτα χρειάζεται εξωστρέφεια με ουσία, με δράσεις που θα ενισχύουν πραγματικά την τοπική οικονομία και θα ωφελούν πολλούς και όχι φιέστες χωρίς αντίκρισμα, όταν δεν έχουμε εξασφαλίσει τα βασικά για τους δημότες μας.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Απάντηση Περιφερειάρχη για τα διόδια

Κώστας Παππάς

Γεροβασίλη στο CNN Greece: Ο χρόνος λειτουργεί σε βάρος του Μητσοτάκη

Κώστας Παππάς

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “ΤΖΟΥΜΕΡΚΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ” με επικεφαλής τον Χρήστο Χασιάκο.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..