• Home
  • ΒΙΒΛΙΟ
  • Με επιτυχία το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας – 40 αστυνομικές ιστορίες
ΒΙΒΛΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με επιτυχία το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας – 40 αστυνομικές ιστορίες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Άρτας Σάββατο 26 Νοεμβρίου και Κυριακή 27 Νοεμβρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Συλλόγου «Σκουφα» με ομιλιτές τους:

• Συγγραφέα κ. Γρηγόρη Αζαριάδη με θέμα: Η γένεση της Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
• Συγγραφέα κ.Φίλιππου Φιλίππου με θέμα: Η ιστορία της Ελληνικής Αστυνομικής Λογοτεχνίας.
• Καθηγητή εγκληματολογίας, πρώην αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη κ.Γιάννη Πανούση με θέμα: Έγκλημα και Λογοτεχνία.
Μεταξύ των ομιλιών η φιλαρμονική του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης, ο Σκουφάς, εκτέλεσε κομμάτια από αστυνομικές ταινίες.
Παράλληλα στο φουαγιέ της αίθουσας Σκουφά, υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από τις δύο φωτογραφικές ομάδες Άρτας και συγκεκριμένα από την Φωτογραφική Ομάδα artA’s Φ.Ο.Α. έκθεση με τίτλο «Μυστήριο» και από την Φωτογραφική ομάδα ΦωτΟΑρτ έκθεση με τίτλο <<Κάθαρση>>.
Το πρωινό της Κυριακής 27 Νοεμβρίου στο φουαγιέ της αίθουσας του Μ/Φ συλλόγου Άρτης, οΣκουφάς, σε συνεργασία με το τμήμα παιδικής βιβλιοθήκης του συλλόγου Σκουφάς και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας, μίλησε στα παιδιά, ο συγγραφέας κ. Φίλιππος Φιλίππου.
Απόγευμα της Κυριακής ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:
Συγγραφέας κ. Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης για το νέο βιβλίο,«40 αστυνομικές ιστορίες», εκδόσεις Λέμβος. Σχολιαστής ο Φιλόλογος -Ιστορικός , κ.Κωνσταντίνος Κωσταβασίλης.
Ψυχιάτρος ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης-Ψυχαναλύτρια ομάδος, πλήρες μέλος GASI ,London, UK, Ιδρυτικό μέλος ΙΟΑΦ, Αθήνα, κυρία Μαρτίνα Μπρίτσα.
• Στην συνέχεια ακολούθησε προβολή του αστυνομικού φιλμ « Bigsleep» με τους Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Λορίν Μπαγκόλ, Μάρθα Βίκερς σε σκηνοθεσία του Χάουαρντ Χοκς από την κινηματογραφική λέσχη Άρτας.
Το φεστιβάλ διεξήχθη σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Αθηνών και την υπεύθυνη του κυρία Ιωάννα Πετρίδου και τελεί υπό την αιγίδα του:
Εμπορικού Επιμελητηρίου Άρτας.

40 αστυνομικές ιστορίες
Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης
Το έγκλημα, το μυστήριο, η έρευνα, ο έρωτας, η νοσταλγία είναι ορισμένα από τα θέματα που απασχολούν τους 40 συγγραφείς αυτού του τόμου. Αν η λογοτεχνία φιλοδοξεί να τέρψει το αναγνωστικό κοινό, να το γοητεύσει, να το κατακτήσει, τα αστυνομικά αυτά διηγήματα ρίχνουν μια διαφορετική ματιά στην κοινωνία γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις. 40 Έλληνες συγγραφείς μας ξεναγούν στη σκοτεινή πλευρά των πραγμάτων, στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, όπου εισχωρεί, γεννιέται και τρέφεται το έγκλημα.
Συγγραφείς: Αζαριάδης Γρηγόρης, Αθανασίου Έρικα, Αποστολίδης Ανδρέας, Βαρβαρήγος Δημήτρης, Βατού Έρση, Βεντουρής Νικόλας, Γιαννουλέας Παναγιώτης, Γκόζης Γιώργος, Δενδρινός Γεράσιμος, Δρακονταειδής Δ. Φίλιππος, Ιντζέμπελης Ελπιδοφόρος, Ιορδανίδου–Δάρδα Άννα, Ιωαννίδης Πάνος, Καριζώνη Κατερίνα, Κρητικός Μάρκος, ΚουμπαρέληΜπελίκα–Αντωνία, Λεονταρίτης Α. Γιώργος, Λιακόπουλος Θανάσης, Λύκαρης Ιερώνυμος, Μιχαηλίδης Ανδρέας, Μόσχου Κωνσταντίνα, Μπέκας Βαγγέλης, Μπενάκης Θεόδωρος, Μπούρας Κωνσταντίνος, Μπούρος Λευτέρης, Πανούσης Γιάννης, Πατσώνης Γιάννης, Πιμπλής Μανώλης, Ρίτσου Έρη, Σακελλίου Λιάνα, Σκρουμπέλος Θανάσης, Σπυράκης Απόστολος, Σπυροπούλου Χρύσα, Σταφυλάς Γιώργος, Στοφόρος Κώστας, Τσιλιγγερίδου Κική, Φαρούπος Νίκος, Φιλίππου Φίλιππος, Χαριάτης Άγγελος, Χασάνδρα Βίκυ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνάντηση του Δημάρχου Αρταίων με τη μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδαυγής «Η Αγία Παρασκευή»

Κώστας Παππάς

Προετοιμασία ανάπτυξης σχεδιασμού του νέου πλάνου τραπεζοκαθισμάτων στην Πρέβεζα

Κώστας Παππάς

υμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην 20η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..