• Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Μεγάλη ανακούφιση στους λογαριασμούς ρεύματος – Επιδότηση 39 ευρώ για τα νοικοκυριά και 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη ανακούφιση στους λογαριασμούς ρεύματος – Επιδότηση 39 ευρώ για τα νοικοκυριά και 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Σκρέκας: Επιδότηση 39 ευρώ στο ρεύμα για τα νοικοκυριά και 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις

Τις επιδοτήσεις για ρεύμα και φυσικό αέριο για τον μήνα Φεβρουάριο ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο Κώστας Σκρέκας.
Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.
Το αυξημένο ενεργειακό κόστος απειλεί τους προϋπολογισμούς νοικοκυριών και επιχειρήσεων, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκρέκας, o οποίος επεσήμανε ότι «με τα μέτρα που ανακοινώνουμε σήμερα το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ».
Όπως και τον Ιανουάριο η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια θα αφορά όλες τις παροχές κύριας κατοικίας, όπως αυτές δηλώνονται στο Ε1 (4,2 εκατ. παροχές), ανεξαρτήτως εισοδήματος, εμβαδού κατοικίας ή παρόχου. Η μέση μηνιαία ενίσχυση θα είναι 39 ευρώ τον Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά και στα 65 ευρώ για τις επιχειρήσεις. Για όσους είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, η κρατική στήριξη θα ανέλθει σε 51 ευρώ.
Για το φυσικό αέριο θα είναι 20 ευρώ ανα θερμική μεγαβατώρα. Αφορά 540.000 οικιακούς καταναλωτές. Η ΔΕΠΑ θα προσφέρει 20 ευρώ ανα θερμική μεγαβατώρα για όλη την μηνιαία κατανάλωση. Το όφελος είναι 40 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα. Παράλληλα ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ» θα είναι ανοικτή έως τις 15 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Επιστολή στο Δήμαρχο από την Ομάδα Ενεργών Πολιτών για την προστασία του πρασίνου της Άρτας

Κώστας Παππάς

Απογραφές ζωικού κεφαλαίου έτους 2021

Κώστας Παππάς

Πέθανε ο Μάκης Μαΐλης

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..