• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Μήνυμα Κώστα Μπάρκα για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Κώστα Μπάρκα για την έναρξη της Νέας Σχολικής Χρονιάς

Η Δημόσια Παιδεία ας μην αποτελέσει τον «φτωχό συγγενή» των νεοφιλελεύθερων εμμονών της νέας κυβέρνησης.
Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας εύχεται σε μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό και σε γονείς καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, υπενθυμίζοντας ότι από το 2016 μέχρι σήμερα η εκκίνηση της σχολικής χρονιάς πραγματοποιούνταν εύρυθμα, με έγκαιρη παράδοση των βιβλίων και το εκπαιδευτικό προσωπικό στη θέση του, γεγονός που αποτελεί θετικό κεκτημένο για το σύνολο του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος της χώρας προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους.
Όμως, ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών καταδεικνύει τις μεγάλες ανάγκες του εκπαιδευτικού συστήματος για μόνιμους διορισμούς. Η αποχώρηση περισσότερων από 36 χιλιάδων μόνιμων εκπαιδευτικών την περίοδο 2010- 2019 δοκιμάζουν συνεχώς τις αντοχές του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, εντείνοντας την εργασιακή ανασφάλεια των εκπαιδευτικών εμποδίζοντας την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού έργου.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καθυστερεί αδικαιολόγητα, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσει στην άμεση υλοποίηση των 4.500 μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή. Οφείλει επίσης να υλοποιήσει την εγκριτική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τον μόνιμο διορισμό 10.500 μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, για τις οποίες είχαν προβλεφθεί πιστώσεις στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019- 2022.
Η Δημόσια Παιδεία ας μην αποτελέσει τον «φτωχό συγγενή» των νεοφιλελεύθερων εμμονών της νέας κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Γιώργος Στύλιος: 10 νέα μεγάλα έργα χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στην Περιφέρεια της Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Συνάντηση του Βουλευτή Βασ. Τσίρκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου

Κώστας Παππάς

Η Αρτινών Συνεργασία αποδομεί τις προεκλογικές θέσεις του κ. Σιαφάκα για την παιδεία

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..