• Home
  • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
  • Μέτρα για την οπαδική βία: Η κυβέρνηση κλείνει τους συνδέσμους μέχρι 31 Ιουλίου
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μέτρα για την οπαδική βία: Η κυβέρνηση κλείνει τους συνδέσμους μέχρι 31 Ιουλίου

Η κυβέρνηση κλείνει τους συνδέσμους μέχρι 31 Ιουλίου για να τεθεί σε ισχύ το νέο αυστηρότερο πλαίσιο, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης , το μεσημέρι της Δευτέρας.
Όσες λέσχες δεν τηρούν τα προβλεπόμενα θα παραμείνουν κλειστές ενώ θα επιβάλλονται βαριά διοικητικά πρόστιμα.
Πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας
«Σήμερα έχουμε καταχωρημένες 12 λέσχες και 202 παραρτήματα. Το ερασιτεχνικό σωματείο ή ΠΑΕ ή η ΚΑΕ μπορεί να αναγνωρίσει μια λέσχη έκαστο. Η έδρα θα είναι υποχρεωτικά αυτή του σωματίου, της ΚΑΕ ή της ΠΑΕ έτσι ώστε να έχουν άμεσα έλεγχο των μητρώων. Υποχρέωση της ΚΑΕ, της ΠΑΕ ή του σωματείου να αναρτά στις ιστοσελίδες των σελίδων τα στοιχεία των λεσχών και των παραρτημάτων», τόνισε ο υφυπουργός και γνωστοποίησε ότι:
Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα και ποινές αγώνων χωρίς θεατές. Για τη δημιουργία λέσχης ή παραρτήματος θα απαιτείται η συμμετοχή 50 ατόμων με καθαρό ποινικό μητρώο Ανακαλείται η άδεια εφόσον ασκηθεί δίωξη σε 2 μέλη της λέσχης ή του παραρτήματος.
Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης δημιουργεί πλατφόρμα που θα επικαιροποιείται κάθε καλοκαίρι από τους εκπροσώπους των λεσχών Απαγορεύεται η πώληση μεμονωμένων εισιτηρίων στους χώρους που βρίσκονται οι οργανωμένοι οπαδοί στα γήπεδα.
Το μέτρο θα εφαρμοστεί άμεσα με την ψήφιση του νόμου και θα διατίθενται μόνο εισιτήρια διαρκείας. Αν διαπιστωθεί παράνομη παρουσία τότε θα επιβάλλονται κλιμακωτές ποινές αναστολής λειτουργίας της θύρας και πρόστιμα Την Πέμπτη πριν την ψήφιση των διατάξεων στη Βουλή προγραμματίζουμε περαιτέρω διαβούλευση.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας 04/12 Ματσούκι – Συρράκο – Καλαρρύτες

Κώστας Παππάς

Α.Ε. Δόξας – Πύρρου Άρτας 2001 – Εγγραφές ακαδημίας

Κώστας Παππάς

Παγκόσμιος θρήνος: Πέθανε ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..