• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Κορωνοϊός – Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα πραγματοποιούνται οι σχολικές εκδρομές
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός – Υπουργείο Παιδείας: Πώς θα πραγματοποιούνται οι σχολικές εκδρομές

Τα άτομα, που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες πριν την αναχώρηση
Δυνατή είναι και πάλι η διεξαγωγή σχολικών εκδρομών, ημερήσιων μετά την έκδοση της αντίστοιχης ΚΥΑ ή πολυήμερων από την 1η Μαρτίου, μετά τη συνεδρίαση που έιχε την Τετάρτη η επιτροπή των ειδικών για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.
Συγκεκριμένα, επιτρέπεται και πάλι η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων, μόλις εκδοθεί η αντίστοιχη ΚΥΑ, εφόσον ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας μετά τη σύσκεψη της υπουργού, Νίκης Κεραμέως, με την Επιτροπή των Ειδικών.
Από την 1η Μαρτίου επιτρέπεται οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.
Τα άτομα, που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες πριν την αναχώρηση, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνέχεια σύσκεψης της υπουργού Νίκης Κεραμέως με την Επιτροπή των Ειδικών με θέμα τις σχολικές εκδρομές, ανακοινώνει:
Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.
Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση.
Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν ράπιντ τεστ 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί.
Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ερώτηση προς στον Περιφερειάρχη για το Διοικητήριο Ηπείρου από την Π.Σ. Άρτας Ράνια Γκίζα

Κώστας Παππάς

Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την Περιφέρεια Ηπείρου για τον Δήμο Αναγνωστάκη

Κώστας Παππάς

Εισήγηση προϋπολογισμού περιφέρειας Ηπείρου έτους 2025

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..