• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Κορονοϊός: Τα κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα – τι θα γίνει με τα σχολεία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Τα κρούσματα φέρνουν νέα μέτρα – τι θα γίνει με τα σχολεία

Ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ποιες οι σκέψεις για τα σχολεία, τι ισχύει για το εμβόλιο της Οξφόρδης. Στους 218 οι νεκροί.
Την πιθανότητα να χρειαστούν επιπλέον μέτρα για την αντιμετώπιση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.
Ό κ. Μαγιορκίνης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης (13/08), τόνισε πως αν τα μέτρα της κυβέρνησης δεν φέρουν αποτέλεσμα τις επόμενες δύο ημέρες, τότε θα είναι αναγκαία επιπλέον μέτρα.
“Νομίζω το πρώτο μέτρο που είναι στο τραπέζι είναι η γενίκευση των μέτρων που έχουν ληφθεί στον Πόρο και σε άλλα μέρη. Μετά θα δούμε αν και εφόσον δεν υπάρξει σταθεροποίηση και χρειάζεται κάτι επιπλέον. Οριζόντια πλέον… Και στην Αττική. Γιατί αυτή τη στιγμή μεγάλη πηγή μετάδοσης είναι η Αττική. Η Αττική και η Θεσσαλονίκη που είναι τα μεγάλα κέντρα της μετάδοσης, είναι στην προτεραιότητα για επιπλέον μέτρα”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Άνοιγμα των σχολείων και εμβόλιο
Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ο κ. Μαγιορκίνης δήλωσε πως φαντάζει δύσκολο το να ανοίξουν στην ώρα τους, ενώ θα ληφθεί υπόψιν το κατά πόσο θα είναι ενεργό ένα δεύτερο κύμα.
“Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία όπως ήταν το Μάιο και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10, όπου έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά”, ανέφερε σχετικά.
Ο καθηγητής αναφέρθηκε, επίσης, στο εμβόλιο της Οξφόρδης, εκτιμώντας πως οι επιστήμονες θα γνωρίζουν την αποτελεσματικότητά του έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και εξηγώντας πως μόλις πάρει το “πράσινο φως” θα είναι διαθέσιμο για εμβολιασμό.
“Εγώ θεωρώ ότι μέσα στο 2020 υπάρχει καλή πιθανότητα να έχουμε εμβολιασμό του γενικού πληθισμού”, είπε χαρακτηριστικά.

“Ο ιός υπάρχει σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας”
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, απηύθυνε σήμερα Πέμπτη (13/08) έκκληση για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε και ο ίδιος πως ίσως χρειαστούν περαιτέρω μέτρα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Για να μην συνεχίσουμε στην ίδια πορεία που είμαστε, η οποία δεν είναι καθόλου ευχάριστη, υπάρχει πιθανότητα να χρειαστούν πιο επώδυνα και πιο ακριβά μέτρα”.
Επίσης, ο κ. Εξαδάκτυλος επεσήμανε πως παρά τα φαινόμενα που βλέπουμε στα beach bars και τα πάρτι, ο συνωστισμός έχει μειωθεί με την επιβολή των τελευταίων μέτρων, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να είμαστε όλοι ανεξαιρέτως προσεκτικοί.
“Να μην ψάχνουμε τον ιό σε αυτούς που γύρισαν από διακοπές, σε αυτούς που ξενύχτησαν στο μπαρ, σε αυτούς που πήγαν στην εκκλησία, σε αυτούς που παραβρέθηκαν σε μια δεξίωση. Ο ιός υπάρχει σε όλους ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας και σε όλα τα μέρη της χώρας”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στους 218 οι νεκροί στην Ελλάδα
Σημειώνεται ότι δύο ακόμη νεκρούς από κορονοϊό μετράει η Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες, ανεβάζοντας τον αριθμό των θανάτων στη χώρα μας στους 218.
Πιο συγκεκριμένα, κατέληξαν ένας 87χρονος από τη Χαλκιδική και ένας 82χρονος στη Θεσσαλονίκη.
Ο 87χρονος νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αντιμετώπιζε υποκείμενα νοσήματα.
Το δεύτερο θύμα, ο 82χρονος, νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ από τις 2 Αυγούστου, επίσης με υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς για ιδιοκτήτρια καφενείου στην Πρέβεζα που σέρβιρε πελάτες

Κώστας Παππάς

Έρχονται αλλαγές στο ωράριο κυκλοφορίας, μετά τις 9 μ.μ.  – Τι θα γίνει με τις εκκλησίες

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..