• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Κορονοϊός – Λινού: Είμαστε σε κίνδυνο μεγάλης καταστροφής – Έπρεπε να είχαμε πάρει νωρίτερα μέτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Λινού: Είμαστε σε κίνδυνο μεγάλης καταστροφής – Έπρεπε να είχαμε πάρει νωρίτερα μέτρα

«Νομίζω ότι αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής με τον κορονοϊό».
Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε σήμερα στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής”.
“Είμαστε με υποθέσεις και χωρίς πραγματική γνώση του πώς κινείται ο ιός στη χώρα”, ανέφερε η κ. Λινού.
“Νομίζω ότι αυτό που δεν έχουμε αντιληφθεί είναι ότι είμαστε σε τεράστιο κίνδυνο γενικής καταστροφής”, τόνισε η καθηγήτρια.
Μιλώντας για το νέο καθολικό lockdown, που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το μεσημέρι στις 12 ο πρωθυπουργός, η κ. Λινού υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να πάρουμε πιο σκληρά μέτρα νωρίτερα.
Σε ερώτηση εάν το νέο lockdown είναι ικανό να ανακόψει τη διασπορά του κορονοϊού, επισήμανε ότι θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά όλων μας και από τη δυνατότητα της πολιτείας να κάνει πολλά δωρεάν τεστ. Υπογράμμισε δε, ότι τα τεστ κορονοϊού πρέπει να συνταγογραφούνται.
Όπως είπε η κ. Λινού, το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα μας είναι η έλλειψη πληροφορίας. “Όταν μιλάγαμε για τα περιοριστικά μέτρα δεν ξέραμε πόση είναι πραγματικά η διασπορά στη χώρα”, σημείωσε.
Παράλληλα, η ίδια επεσήμανε ότι υπάρχει μια συζήτηση ότι ο ιός έχει γίνει πιο μεταδοτικός, αλλά, όπως είπε, “δεν είμαι σίγουρη με τις μελέτες ότι είναι τόσο λεπτομερείς”.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σεπόλια: Αστυνομικός της ΓΑΔΑ στις επαφές της 12χρονης

Κώστας Παππάς

ΠΟΕΔΗΝ-Οχι στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς: Πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη

Κώστας Παππάς

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ κοντά στην Ελασσόνα – Αισθητός και στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..