• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Κορονοϊός Ελλάδα: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός Ελλάδα: Μάσκα σε όλους τους κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας (58 σήμερα) έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι προτείνουν την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους.
Τις τελευταίες ημέρες ο κορονοϊός βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας και έχει σημάνει συναγερμός στους λοιμωξιολόγους. Σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν προτείνουν η μάσκα να γίνει ξανά υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους μετά τα δείγματα χαλάρωσης που παρατηρούνται, καθώς και μετά τη σημαντική αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας.
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση με τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα:
Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 58, εκ των οποίων τα 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3883 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.
Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι.
Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 13 (76.9% άνδρες).
Από το σύνολο των 3883 κρουσμάτων, 1042 (26.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2019 (52.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη

Πού εντοπίζονται τα κρούσματα σήμερα
– Εικοσιοκτώ (28) κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας.
– έξι (6) εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
– οκτώ (8) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– τρία (3) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Λέσβου,
– δυο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Άρτας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τραγωδία: Νεκρός ο 16χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στο Μεσολόγγι – Έδωσαν τα όργανα οι γονείς του

Κώστας Παππάς

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η 33χρονη που απήγαγε την 10χρονη

Κώστας Παππάς

Θρίλερ στη Άρτα με τον άνδρα που βούτηξε στο κενό από το ιστορικό γεφύρι

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..