• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • «Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα: Τι εξετάζεται για μάσκες και εστίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδώνουν» τα νέα μέτρα: Τι εξετάζεται για μάσκες και εστίαση

Σήμερα, μετά την σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας αναμένεται να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τα μέτρα, με φόντο το ξέσπασμα του τέταρτου κύματος της πανδημίας.
Ήδη από σήμερα απαγορεύονται οι όρθιοι πελάτες στην εστίαση, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης, ενώ φουντώνει η «ζύμωση» εκ μέρους της κυβέρνησης για στοχευμένους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, αλλά και την επαναφορά μόλις προσφάτως αρθέντων μέτρων, όπως αυτό της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.
Η επιτροπή θα πρέπει να ξεδιαλύνει ένα εξαιρετικά πολυπαραγοντικό «παζλ», αφού καλείται να προχωρήσει σε προτάσεις με υγειονομικά κριτήρια, εν μέσω, όμως, της τουριστικής περιόδου και των απογοητευτικών ρυθμών εμβολιασμού του πληθυσμού.

Ερωτηματικό για τις μάσκες
Σε ό,τι αφορά στις μάσκες, η επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει εάν θα υπενθυμίσει στους πολίτες ότι πρέπει να τις φορούν όταν υπάρχει συνωστισμός σε εξωτερικούς χώρους, ή αν θα εισηγηθεί την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς δημόσιους χώρους.
Βέβαια, η τελευταία εκδοχή εμπεριέχει μεγαλύτερο ρίσκο αποτυχίας, αφού, αφενός οι υψηλές θερμοκρασίες θα καταστήσουν αντικειμενικά ανεφάρμοστο το μέτρο στην πράξη, αφετέρου, αυτή η υπαναχώρηση πολύ πιθανά να πλήξει την εικόνα της χώρας.
Εμβόλια και εστίαση
Η εστίαση, τα μπαρ και τα νυχτερινά κέντρα αναδεικνύονται, από την κυβέρνηση, σε βασικό μοχλό πίεσης για την επιτάχυνση των εμβολιασμών.
Διαρρέεται ήδη ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέπονται στους εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένοι πελάτες, αφού το μέτρο των μικτών καταστημάτων και των αμιγώς για εμβολιασμένους, προκάλεσε έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ποιες είναι οι μοναδικές αλλαγές στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Δείτε τις λίστες

Κώστας Παππάς

Τέλος στην αναγραφή θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια

Κώστας Παππάς

Συνάντηση Γ. Στύλιου με τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..