• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Κινητοποίηση για απεγκλωβισμό ατόμου στην Άρτα – Άσκηση “Σεισίχθων”
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινητοποίηση για απεγκλωβισμό ατόμου στην Άρτα – Άσκηση “Σεισίχθων”

Ισχυρή δύναμη της Π.Υ αναστάτωσε την καθημερινότητα των κατοίκων στην γειτονιά της οδού Πλάτωνος στην Άρτα το πρωί της Δευτέρας.

Πυροσβέστες, διασώστες και εθελοντές έφθασαν στην περιοχή για να απεγκλωβίσουν άτομο που είχε «θαφτεί» στα ερείπια ενός σπιτιού που κατέρρευσε μετά από σεισμό.

Πρόκειται φυσικά για σενάριο άσκησης ετοιμότητας με την ονομασία “Σεισίχθων” της Π.Υ, από αυτά που πραγματοποιούνται στην διάρκεια του χρόνου προκειμένου το προσωπικό της Υπηρεσίας να είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο. Στην άσκηση πήρανς μέρος υπάλληλοι των Π.Υ της Π.Ε Άρτας, η 5η ΕΜΑΚ, το ΕΚΑΒ, η ΔΟΑΚ Δ. Αρταίων, η Λ.ΕΦ.Ε.Δ, οι Ραδιοερασιτέχνες ενώ συνέδραμε και η ΕΛ.ΑΣ

Όσοι συμμετείχαν παρακολούθησαν την διαδικασία απεγλωβισμού από τους διασώστες, όπως την περιέγραφε βήμα προς βήμα ο υπεύθυνος αξιωματικός της 5ης ΕΜΑΚ Υποπυραγός Ετεοκλής Εξαρχόπουλος,  από τον εντοπισμό μέχρι τον απεγκλωβισμό του ατόμου.

Συμμετείχαν ο Υποδιοικητής της 5ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός Ιωάννης Λισγάρας και ο Υποπυραγός της 5ης ΕΜΑΚ Χρήστος Κάκκος.

Την άσκηση συντόνισε ο Διοικητής Π.Υ Άρτας, Αρχιπύραρχος Ευθύμιος Δρόσος.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα στην Ελλάδα

Κώστας Παππάς

Μειοδοτικός διαγωνισμός προϋπολογισμού 40.000€ για την Αποκατάσταση προβλημάτων υδροδότησης στη Δ.Ε. Πέτα

Κώστας Παππάς

Άδειασαν τα ρεζερβουάρ τριών αυτοκινήτων – Αφαίρεσαν 180 λίτρα πετρέλαιο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..