• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Κικίλιας: Τέλη Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κικίλιας: Τέλη Δεκεμβρίου στην Ελλάδα η πρώτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Η Ελλάδα θα λάβει τμηματικά τρία εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την εταιρεία AstraZeneca -σε περίπτωση που περάσει στη φάση 4- ενώ η πρώτη παρτίδα αναμένεται στην Ελλάδα στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
«Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση, και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά».
Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο εμβόλιο της γρίπης, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως έχει εξασφαλίσει 4,2 εκατ. δόσεις. Παράλληλα, ο ίδιος εξήγησε πως οι εμβολιασμοί για τη γρίπη θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβρη και θα εμβολιαστούν πρώτα οι ευπαθείς ομάδες.
«Πήραμε ένα εκατομμύριο παραπάνω εμβόλια από πέρσι και πέρσι πήραμε ένα εκατομμύριο παραπάνω από πρόπερσι» τόνισε ο υπουργός.
Αναφερόμενος στον κορωνοϊό, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε πως δεν είναι «ατέρμονη προσπάθεια».
«Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει ελπίδα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας» είπε ο κ. Κικίλιας, και συμπλήρωσε:
«Ενισχύσαμε το ΕΣΥ με πάνω από 6.500 γιατρούς, νοσηλευτές, λοιπό προσωπικό, είμαστε σε διαδικασία διπλασιασμού των ΜΕΘ μέχρι τέλος του έτους. Είναι αδύνατο να κρατήσουμε για πάντα στα σπίτια τους κλειδωμένους τους συμπολίτες μας. Πρέπει να εξηγήσουμε στους νέους ότι πρέπει να προστατέψουν και τους γονείς τους παππούδες και τις γιαγιάδες, δεν τους έχουμε απέναντι».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τηλεδιάσκεψη για την Αξιοποίηση της Τεχνητής Λίμνης του Φράγματος Πουρναρίου και της παραλίμνιας περιοχής.

Κώστας Παππάς

FDA: Αυτές είναι οι 7 πιο συχνές παρενέργειες του εμβολίου της Pfizer

Κώστας Παππάς

Τι θέλετε να τον ρωτήσετε τον Δήμαρχο Αρταίων; – O Χρήστος Τσιρογιάννης ζωντανά στις “Απόψεις”

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..