• Home
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • Καταστροφικός ο τζόγος στην Ελλάδα – Ποντάραμε 22,7 δισ. ευρώ σε μόλις οκτώ μήνες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταστροφικός ο τζόγος στην Ελλάδα – Ποντάραμε 22,7 δισ. ευρώ σε μόλις οκτώ μήνες

Το 77% του τζόγου στα τυχερά παιχνίδια παίζεται μέσω διαδικτύου.
Αλματώδης αύξηση εντοπίζεται στα ποσά που ποντάρουν οι Έλληνες στα τυχερά παιχνίδια, με την εφετινή χρονιά να προβλέπεται ότι ο συνολικός τζίρος του κλάδου (TGR), που έχει σημαντική συνεισφορά στα φορολογικά έσοδα, θα καταγράψει νέο ρεκόρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής».
Το τελευταίο οκτάμηνο, οι Έλληνες έπαιξαν 22,7 δισ. ευρώ σε διαδικτυακό τζόγο, πρακτορεία του ΟΠΑΠ, επίγεια καζίνο, λαχεία και ιππόδρομο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων.
Την εφετινή χρονιά, το TGR αναμένεται να εμφανίσει ρεκόρ, διότι το μέγεθος αυτό είναι αυξημένο κατά 28% σε σύγκριση με πέρυσι (Ιανουάριος – Αύγουστος 2022), ενώ τον Δεκέμβριο, η δραστηριότητα – παραδοσιακά– είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Ο τζίρος του διαδικτυακού τζόγου «εκτινάχθηκε» στα 21,3 δισ. ευρώ το 2022, από 2 δισ. ευρώ το 2015
Πέρυσι, οι Έλληνες είχαν ποντάρει 29,2 δισ. ευρώ σε τυχερά παιχνίδια, ποσό που είχε διαμορφωθεί σε 16 δισ. ευρώ το 2019. Τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια καταλαμβάνουν τη «μερίδα του λέοντος» του TGR, εμφανίζοντας τζίρο της τάξεως των 17 δισ. ευρώ κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου, που έχει ενισχυθεί κατά 33% συγκριτικά με το αντίστοιχο οκτάμηνο πέρυσι.
Διαχρονικά, τα ποσά που ποντάρονται στα διαδικτυακά τυχερά παίγνια «βγαίνουν» συνεχώς αυξανόμενα, συμπαρασύροντας προς τα πάνω τον συνολικό τζίρο του κλάδου.
Το 2015, οι 24 εταιρείες –που λειτουργούσαν βάσει ενός μεταβατικού καθεστώτος, πριν αδειοδοτηθούν το καλοκαίρι του 2021– εμφάνισαν τζίρο της τάξεως των 2. δισ ευρώ. Το 2019, αυτό το μέγεθος ενισχύθηκε κατά κατά περισσότερες από τέσσερις φορές (8,5 δισ. ευρώ), υπερδιπλασιάσθηκε το 2021 σε 17,5 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 21,3 δισ. ευρώ το περασμένο έτος.

Αύξηση και στα GGR
Ανοδική, φυσικά, είναι και η πορεία των συνολικών ακαθάριστων εσόδων των εταιρειών (GGR), τα οποία προκύπτουν αφαιρώντας από τα ποσά που ποντάρονται, τα κέρδη που αποδίδονται στους «τυχερούς» παίκτες.
Τα GGR ενισχύθηκαν το εφετινό οκτάμηνο σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι κατά 13%, σε 1.7 δισ. ευρώ. Βάσει του συγκεκριμένου αριθμού, εντοπίζεται ότι οι επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών επέστρεψαν ως κέρδη στο οκτάμηνο του 2023, αθροιστικά, το 92,5% των πονταρισμάτων.
Στα διαδικτυακά παιχνίδια, το GGR ανήλθε περίπου σε 553 εκατ. ευρώ, δηλαδή στο οκτάμηνο, οι διαδικτυακές εταιρείες επέστρεψαν το 97% των πονταρισμάτων. Το GGR, που μεταβάλλεται συναρτήσει των επιτυχιών των παικτών, είχε διαμορφωθεί για το σύνολο του 2019 σε 2,2 δισ. ευρώ, όπερ σημαίνει πως τότε είχε επιστραφεί το 86% των πονταρισμάτων ύψους 16 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Μοντέρνοι νιπτήρες μπάνιου με κολώνα ή ένθετοι; Η σωστή επιλογή στην ανακαίνιση λέγεται Ρέλλος

Κώστας Παππάς

Έρχονται 16.500 προσλήψεις στο Δημόσιο – Ποιους τομείς θα αφορούν

Κώστας Παππάς

Παράταση μέχρι τον Ιούνιο στην τακτοποίηση αυθαιρέτων

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..