• Home
  • ΥΓΕΙΑ
  • Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας – Με το ΑΜΚΑ απευθείας στο φαρμακείο
ΥΓΕΙΑ

Καταργούνται τα βιβλιάρια υγείας – Με το ΑΜΚΑ απευθείας στο φαρμακείο

«Τέλος» στα βιβλιάρια υγείας από το νέο έτος βάζουν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Υγείας. Οι συναρμόδιοι υπουργοί αποφάσισαν να προχωρήσουν στην κατάργηση της έκδοσης ατομικού βιβλιαρίου Υγείας για υγειονομική περίθαλψη σε είδος και σε χρήμα στους ασφαλισμένους, συνταξιούχους και στα μέλη της οικογένειας τους από 1η Φλεβάρη 2019.
Πλέον, η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας στους δικαιούχους προκειμένου να καλύπτονται για παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και για παροχές σε χρήμα από τον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης και Λοιπών Παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται μέσω του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.
Ειδικά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν, από τα Φαρμακεία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Φάρμακα Υψηλού Κόστους, προβλέπεται η διατήρηση με μέριμνα του ΕΟΠΥΥ βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετική με την παροχή αυτή.
Με τον ΑΜΚΑ ο κάθε ασφαλισμένος, δεν χρειάζεται να κουβαλάει χαρτιά και βιβλιάρια. Ούτε καν να πηγαίνει στο φαρμακείο τις συνταγές. Θα εμφανίζονται κατ’ ευθείαν στον υπολογιστή του φαρμακείου, από τον γιατρό που δίνει την εντολή», συμπλήρωσε ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

AstaZeneca: Γιατί προκαλεί εγκεφαλικές θρομβώσεις – Τι ανακάλυψαν Γερμανοί ερευνητές

Κώστας Παππάς

Εθελοντική αιμοδοσία στη Φιλιππιάδα

Κώστας Παππάς

Γιώργος Στύλιος: «Ένα καλό νέο για την Άρτα.Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση του Νοσοκομείου με 4 γιατρούς»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..