• Home
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Καλάβρυτα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση κατέστρεψε αυτοκίνητα και κεραμοσκεπές
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καλάβρυτα: Πρωτοφανής χαλαζόπτωση κατέστρεψε αυτοκίνητα και κεραμοσκεπές

Καταστροφές σε καλλιέργειες, σπίτια, αλλά και αυτοκίνητα, προκάλεσε η πρωτοφανούς έντασης χαλαζόπτωση χθες, στα Καλάβρυτα και τα γύρω χωριά.
Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν σε οπωροκηπευτικά, μηλιές, αμπέλια αλλά και θερμοκήπια. Επίσης σε καλλιέργειες ντομάτας, πατάτας και σταφίδας, κυρίως στα χωριά της ορεινής Αιγιάλειας.
Υλικές ζημιές έχουμε σε πολλές κεραμοσκεπές και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες. Σήμερα, επισκέπτεται τις περιοχές κλιμάκιο υπό τον αντιπεριφερειάρχη κ. Μπονάνο, για να καταγράψει τις ζημιές, ώστε να δοθούν οι σχετικές αποζημιώσεις.
Σε ότι αφορά τον οδοντωτό, έχει ανασταλεί η λειτουργία του, γιατί σε κάποιο σημείο της διαδρομής έχει προκληθεί μικρή κατολίσθηση, λόγω των φερτών υλικών που «κατέβασε» το βουνό. Γίνεται προσπάθεια να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Επιτροπή Αγώνα «Όχι Ανεμογεννήτριες στη Λάκκα Σουλίου»

Κώστας Παππάς

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας, μεταξύ του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, και του Τμήματος Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου & Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΔΕΞΥΣ)

Κώστας Παππάς

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός ως τα τέλη Αυγούστου – Θα ζεστάνει ξανά, έρχεται λίβας και 39άρια

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..