• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας για τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7/2 ΣΤΙΣ 18:00 ΜΕ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι και στην Άρτα βγήκαμε με τα τρακτέρ στους δρόμους γιατί δεν αντέχουμε άλλο από το μεγάλο κόστος παραγωγής (φυτοφάρμακα, ζωοτροφές, λιπάσματα, πετρέλαιο, ρεύμα κλπ), τις χαμηλές τιμές που διαμορφώνουν οι εμποροβιομήχανοι. Γιατί είμαστε απροστάτευτοι στο έλεος του καιρού χωρίς να αποζημιωνόμαστε για τις καταστροφές στις παραγωγές μας. Γιατί οι παραγωγοί των εσπεριδοειδών δεν έχουν πάρει καμία αποζημίωση για την τεράστια απώλεια εισοδήματος του 2020 λόγω της κατακόρυφης μείωσης της τιμής των μανταρινιών και των πορτοκαλιών.
Ταυτόχρονα οι αγροτοκτηνοτρόφοι, όπως όλος ο λαός, δεχόμαστε τη φοβερή επίθεση των τεράστιων ανατιμήσεων στο οικιακό ρεύμα, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα μετακίνησης, της μεγάλης ακρίβειας στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, ενώ βιώνουμε και τα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας.
Αυτοί είναι οι λόγοι που οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αρτας την Παρασκευή 4 Φλεβάρη συμμετείχαν μαζικά στο συλλαλητήριο και πλημμύρισαν με τα τρακτέρ τους την κεντρική πλατεία και είχε τη στήριξη των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των μαθητών, του Εργατικού Κέντρου και άλλων πολλών φορέων.
Αυτό τον αγώνα επιβίωσης η κυβέρνηση και ο συντοπίτης μας Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τον χαρακτήρισε ως «υποκινούμενη κινητοποίηση» που συμμετείχαν λίγοι αγροτοκτηνοτρόφοι. Επίσης η κυβέρνηση αντί να ασχοληθεί σοβαρά με τα ζωτικής σημασίας αιτήματά μας που έχουμε διαμορφώσει όλοι μαζί μέσα από συζητήσεις στους αγροτικούς συλλόγους και στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν.Αρτας που έγινε πρόσφατα επιχειρεί να κοροϊδέψει εμάς και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη. Τα 7 μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με το που βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους αποτελούν ψίχουλα κοροϊδίας. Στην πλειοψηφία τους δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για αναμάσημα όσων είχαν εξαγγελθεί παλιότερα και τώρα εξειδικεύονται. Δεν ανταποκρίνονται στα συγκεκριμένα αιτήματά μας, δεν λύνουν κανένα από τα προβλήματά μας, δεν μας προσφέρουν καν μια μικρή ανακούφιση.
Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης και κλιμακώνουμε την πάλη μας σε πανελλαδικό συντονισμό με τους αγροτικούς συλλόγους, τις Ομοσπονδίες την Πανελλαδική Επιτροπή Των Μπλόκων.
Καλούμε τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν τα τρακτέρ τους και να έλθουν την ΔΕΥΤΕΡΑ 7/2 στις 18:00 μπροστά από το Δημαρχείο, για να δυναμώσουμε τη φωνή μας και να φτιάξουμε το δικό μας μπλόκο.

Διεκδικούμε:

 Άμεση αναπλήρωση του εισοδήματος των καλλιεργητών εσπεριδοειδών για την διαπιστωμένη ζημιά που έπαθαν το 2020
 Να γίνει άμεση και γρήγορη καταγραφή των ζημιών από τον πρόσφατο παγετό και να αποζημιωθούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο 100% των ζημιών στην παραγωγή και στο φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο.
 Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
 Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, εγγειοβελτιωτικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
 Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης

ΟΛΑ ΚΑΤΑΧΤΙΟΥΝΤΑΙ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

ΑΡΤΑ 5/2/2022 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΑΡΤΑΣ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τραγωδία στην Άρτα: Νεκρός 41χρονος στο δρόμο καρμανιόλα Άρτα – Κορωνησία

Κώστας Παππάς

Την ακύρωση των δασικών χαρτών που κατατέθηκαν στο κτηματολόγιο ζητά ο Δήμος Νικολάου Σκουφά

Κώστας Παππάς

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα πλήξει η κακοκαιρία

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..