• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Ιστορική παράσταση ο «Πλούτος» για το μικρό αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ιστορική παράσταση ο «Πλούτος» για το μικρό αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας

Μαρία Παπαθεοδώρου

Ήταν μια σημαντική στιγμή για την Άρτα η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Πλούτος» του Αριστοφάνη και όσοι την παρακολούθησαν το απόγευμα της Κυριακής θα την θυμούνται όχι μόνο για την διαχρονικότητα του αρχαίου κειμένου αλλά και για το μοναδικό σκηνικό που πρόσφερε το μικρό αρχαίο θέατρο της Αμβρακίας.

Μια συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και αρωγούς την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας που παραχώρησε τον χώρο .
Έτσι ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσει το μικρό θέατρο να μπει πει της ουσίας στην κοινωνική ζωή της πόλης και να δώσει σημαντική ώθηση στην ποιότητα των πολιτιστικών δρώμενων φιλοξενώντας , στο βαθμό που αυτό είναι δυνατόν, εκδηλώσεις που θα αγκαλιάσει η τοπική κοινωνία .
Ο «Πλούτος» θα ταξιδέψει σε συνολικά 16 αρχαία θέατρα της χώρας από το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Μάνου Βαβαδάκη.
Ο Δήμαρχος Αρταίων Χριστόφορος Σιαφάκας αναφέρεται σε αυτή την σημαντική στιγμή αλλά και στο άνοιγμα σύντομα του μικρού θεάτρου στο Κάστρο.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Εργατικό Κέντρο Άρτας – Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη

Κώστας Παππάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το φεστιβάλ γαστρονομίας και η 6η Γιορτή Πορτοκαλιού – Μανταρινιού – Ακτινιδίου και Ελιάς, του Δήμου Αρταίων.

Κώστας Παππάς

Έργα εκσυγχρονισμού δικτύων ΤΟΕΒ 2,3εκ. € στην Άρτα – Τι θα γίνει με τις οφειλές των αγροτών στη ΔΕΗ

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..