• Home
  • ΥΓΕΙΑ
  • Η 1η ΤΟΜΥ Πρέβεζας και το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη
ΥΓΕΙΑ

Η 1η ΤΟΜΥ Πρέβεζας και το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη

Η 1η ΤΟΜΥ Πρέβεζας και το Κέντρο Υγείας Πρέβεζας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη, συνδιοργάνωσαν στο Ιστορικό Κέντρο Πρέβεζας, ενημερωτική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών. Στο κοινό διανεμήθηκε σχετικό έντυπο υλικό. Παράλληλα, δόθηκε ανοιχτή πρόσκλησησε κάθε υγιή άνδρα και γυναίκα ηλικίας 18-65 ετών να προσφέρει αίμα σε οποιαδήποτε Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Δήμου Πρέβεζας.

Η παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Ιουνίου, καθώςαποτελείτηνημέρα γέννησης του ΚαrlLandsteiner, του επιστήμονα που ανακάλυψε τις ομάδες αίματος, ανοίγοντας το δρόμο στις ασφαλείς μεταγγίσεις. Σκοπός της ημέρας είναι η ευαισθητοποίηση για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας και η κοινωνική αναγνώριση της προσφοράς των εθελοντών αιμοδοτών.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εκτιμήσει με 82% ακρίβεια τη σοβαρότητα μορφής καρκίνου

Κώστας Παππάς

Μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό στα σφαγεία

Κώστας Παππάς

23ο Πανελλήνιο Συνέδριο Περιοχικής Αναισθησίας, Θεραπείας Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, στα Ιωάννινα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..