ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας – Ημερίδα ενημέρωσης για τη δραστηριότητα «Τime to move 4 all»

Η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κατέχει τη θέση του πολλαπλασιαστή Eurodesk ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με δομές πληροφόρησης σε 36 χώρες και με περισσότερους από 1.500 εθνικούς, τοπικούς και περιφερειακούς εταίρους. To Eurodesk παρέχει στους νέους και σε όσους εργάζονται με νέους πρόσβαση σε ευρωπαϊκή και εθνική πληροφόρηση που ενισχύει τη μαθησιακή κινητικότητά τους.
Στο πλαίσιο αυτό η ΔΙ.Π.Ε. Άρτας διοργάνωσε με επιτυχία την πρώτη ημιημερίδα στο Επιμελητήριο Άρτας στις 18-11-2022, ημέρα Παρασκευή στις 10.00΄ π.μ.. Μια συνάντηση στην οποία έγινε η πρώτη ενημέρωση για τη δραστηριότητα «Τime to move 4 all», αναφορικά με τις ευκαιρίες κινητικότητας νέων, την κάρτα νέων, το youthpass και ζητήματα διαχείρισης, εκπροσώπησης και επικοινωνίας των δεδομένων eurodesk.

Μετά την θερμή υποδοχή από την Διευθύντρια της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κ. Κλεοπάτρας Βασιλείου και τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο του Τμήματος Οικονομικού της ΔΙ.Π.Ε. Άρτας κ. Νικόλαο Σκέντο, το λόγο πήραν οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, ήτοι:
Καλλιόπη Δάλλα, Εθνική Συντονίστρια του Δικτύου Eurodesk, η οποία πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση του Δικτύου Eurodesk και στη συνέχεια μίλησε για τον τρόπο απόκτησης του Πιστοποιητικού Youthpass, καθώς και για τις δωρεάν κάρτες νέων, που χορηγούνται σε άτομα ηλικίας από 13-30 ετών.
Στέφανος Πανακούλιας, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (ICSD), ο οποίος πραγματοποίησε μια σύντομη παρουσίαση για την κινητικότητα νέων, καθώς και για το πρόγραμμα εθελοντισμού, στο οποίο συμμετέχουν νέοι και το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.
Την εκδήλωση πλαισίωσαν με την παρουσία τους οι κ.κ.:
Ιωάννη Ζαχαρέλο, Προϊστάμενο Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της ΔΔΕ Άρτας.
Αλέκο Γεωργοδήμο, Πρόεδρο του Συλλόγου «ΑΓΚΑΛΙΑ».
Ελένη Μιχάλη, Δ/ντρια ΔΥΠΑ Άρτας
Καθώς και μαθητές της ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ Άρτας.
Στο τέλος κληρώθηκαν και δόθηκαν τρεις (3) κάρτες νέων, ως δώρο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Eurodesk, στους παρευρισκόμενους μαθητές από την Εθνική Συντονίστρια, Καλλιόπη Δάλλα.

Για την ΔΙΠΕ Άρτας, Δρ. Κλεοπάτρα Ν. Βασιλείου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

“Διεξαγωγή Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ηπείρου στα Ιωάννινα !”

Κώστας Παππάς

Δήμος Νικολάου Σκουφά: Δωρεάν Online Μαθήματα

Κώστας Παππάς

Σε Αρτινό καθηγητή το Διεθνές Βραβείο Καινοτόμου Εκπαιδευτικού

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..