ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Αποκαθήλωση και ο Επιτάφιος Θρήνος

Οι Χριστιανοί ζουν απόψε την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ώρα του Επιτάφιου Θρήνου μετά την οδυνηρή στιγμή του Θανάτου και της Αποκαθήλωσης.

Ο Ιωσήφ από την Αριμαθαία θα πάρει ειδική άδεια για να κατεβάσει το άψυχο Σώμα του Ιησού από τον Σταυρό και να το εναποθέσει στον Τάφο.
Ο Επιτάφιος είναι στολισμένος στο κέντρο του Ναού και αναμένει το Άχραντο Σώμα του Χριστού.


Και οι χριστιανοί θα ψάλλουν απόψε τα Εγκώμια. «Η Ζωή Εν Τάφω», «Άξιον Εστί»», «Αι γενεαί πάσαι», υπέροχοι ύμνοι συνοδεύουν την Ταφή του Θεανθρώπου. Και όμως, με το Θάνατό Του ο Χρστός συνάντησε τον άνθρωπο στο έσχατο σημείο κατάπωσής του και τον σήκωσε. Ο θάνατος μέσα στο ίδιο του το κράτος δέχθηκε το τελειωτικό χτύπημα από τον Αρχηγό της Ζωής, τον οποίο δεν ήταν δυνατόν να κρατήσει υπό την κυριαρχία του.

Βαρύ το πένθος σήμερα καθώς οι χριστιανοί προσκυνούν την Ταφή του Χριστού και συνοδεύουν τον Επιτάφιο. Βαρύ το πένθος λίγο πριν την μεγάλη χαρά, την είδηση της Ανάστασής Του.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ενίσχυση του Τουρισμού μέσω του έργου “E-parks”

Κώστας Παππάς

Σβήνει η θήρα στην Ελλάδα

Κώστας Παππάς

Οι εγγραφές συνεχίζονται 7ος Ημιμαραθώνιος Άρτας “Ο Δρόμος του Γιοφυριού”

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..