• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Η αδικία σε βάρος των πολιτών του Δήμου Νικολάου Σκουφά χτυπάει κόκκινο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αδικία σε βάρος των πολιτών του Δήμου Νικολάου Σκουφά χτυπάει κόκκινο.

Ξεκίνησε ως ένα φιλόδοξο έργο και κατέληξε να αποτελεί οικονομικό βραχνά για όλους τους πολίτες της Ηπείρου.
Η Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αστικών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου (Μ.Ε.Α) μπορεί θεωρητικά να λύνει σε τεράστιο βαθμό τα προβλήματα που αφορούν στα απορρίμματα σε όλη την περιοχή, αλλά ταυτόχρονα δημιούργησε ακόμη περισσότερα. Κι αυτό γιατί το πολυδιαφημισμένο έργο, μάλλον έγινε για να εκτοξεύσει πολιτικές καριέρες.
Σύντομα όμως θα έρθει ο λογαριασμός, και τότε κάθε κατεργάρης θα μπει στη θέση του.
Βλέπετε, ο λογαριασμός, θα χρεωθεί στους πολίτες με την αύξηση δημοτικών τελών. Αλλά αυτό είναι προς το παρόν το μικρότερο πρόβλημα.
Το μεγαλύτερο για την ώρα, είναι πως οι πολίτες του Δήμου Νικολάου Σκουφά καλούνται να πληρώνουν εις διπλούν. Εκτός από την ήδη υπάρχουσα εισφορά τους θα πρέπει να πληρώνουν και για την Μ.Ε.Α η οποία σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί ακόμη όπως είχε προβλεφθεί.
Το γεγονός ότι οι περισσότεροι σταθμοί μεταφόρτωσης ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί, και δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν στο άμεσο μέλλον, και άρα η μεταφορά των σκουπιδιών μοιάζει και είναι αδύνατη, ο Δήμος Νικολάου Σκουφά ωστόσο, δηλαδή οι δημότες του, βάση του νόμου, υποχρεώνονται ήδη να πληρώνουν για μια υπηρεσία που δεν τους παρέχεται!
Μέχρι μάλιστα να τελειώσουν οι διαδικασίες της ολοκλήρωσης του ΦΟ.Δ.Σ.Α, και μέχρι να μάθουμε και την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί, κανείς μα κανείς δε γνωρίζει, πόσο βαθιά θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους, οι πολίτες σ’ αυτό το Δήμο.
Ο λαλίστατος, όπου τον συμφέρει, Περιφερειάρχης Ηπείρου, έχει να πει κάτι επί του συγκεκριμένου ζητήματος;
Ρωτάμε, γιατί αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια είναι αυτή που διαχειρίζεται την υπόθεση.
Μήπως θα ήταν λογικό και υπεύθυνο να προχωρήσει η Περιφέρεια Ηπείρου στην αναστολή της διπλής χρέωσης των πολιτών του Δήμου Νικολάου Σκουφά;
Και ρωτάμε επίσης, γιατί οι θριαμβολογίες για το έργο ολοκληρώθηκαν, και τώρα ερχόμαστε όλοι μας αντιμέτωποι με την οδυνηρή πραγματικότητα.

Στάθης Νάνος
Περιφερειακός Σύμβουλος
Ορίζοντες Ηπείρου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η ισχυρή Τρίτη εντολή στο ΠΑΣΟΚ, απάντηση στην πολιτική τοξικότητα

Κώστας Παππάς

Θρυλικός άσος του ελληνικού μπάσκετ και Ολυμπιονίκης ο νεκρός που βρέθηκε στα Βοτσαλάκια!

Κώστας Παππάς

Οι προτάσεις μας έχουν στόχο να διατηρήσουν ζωντανή την ελληνική οικονομία

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..