ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ζωντανά η 11η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου!

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδαυγής ” Η Αγία Παρασκευή”σε συνεργασία με την Κοινότητα Ροδαυγής, το Σύλλογο Γυναικών και τους Φίλους του Άμμου, διοργανώνουν την 11η Γιορτή Κάστανου και Τσίπουρου, στην πλατεία του Χωριού την ερχόμενη Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και από ώρα 11,00′.
Θα προσφερθούν κάστανα, τηγανίτες και μυρωδάτο τσίπουρο. H παραδοσιακή ορχήστρα του Βασίλη Γεραγόρη θα διασκεδάσει τους επισκέπτες και θα….
χορέψει o Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος.

Ο χώρος της πλατείας θα είναι σκεπασμένος για τον ήλιο και για βροχή.
Για την ενίσχυση του Συλλόγου θα υπάρχει συμβολική είσοδος 02,00 ευρώ, η οποία αντιστοιχεί σε κάστανα ψητά και βραστά, τηγανίτες και τσίπουρο.
Επίσης ο Σύλλογος θα διαθέτει, σε λογικές τιμές, χοιρινό κοντοσούβλι, σουβλάκια, προβατίνα, μπύρες, κρασί, αναψυκτικά και τσίπουρο.
Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, λεωφορείο θα κινείται περιμετρικά του Χωριού και θα τους μεταφέρει προς και από το κέντρο. Ο Σύλλογος παρακαλεί για τη συνεργασία και κατανόηση οδηγών και επισκεπτών, τα δε τουριστικά γραφεία, που διοργανώνουν εκδρομή για την εκδήλωση, ας επικοινωνήσουν με μέλη του ΔΣ του Συλλόγου ή της Κοινότητας, για την διευκόλυνση τους.
Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Αρταίων.
Την παραμονή θα πραγματοποιηθεί ο δρόμος του κάστανου. Είναι μια πρωτοβουλία των Συλλόγων Πιστιανών και Ροδαυγής, που στόχο έχει πέρα απ τη συνεργασία των Συλλόγων, την αύξηση της καλλιέργειας και την παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας κάστανου. Η διαδρομή δίνει την ευκαιρία στον περιπατητή (ντόπιο και επισκέπτη) να ανακαλύψει την περιοχή μέσα από διαδρομές με μεγάλο ενδιαφέρον και κύριο πρωταγωνιστή, το κάστανο.
Το πρόγραμμα της διαδρομής είναι το ακόλουθο: Ώρα 15:00 συγκέντρωση στο πρώην Δημοτικό Σχολείο στα Πλατάνια Πιστιανών για καλωσόρισμα απ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιστιανών. Ώρα 15:30 αναχώρηση πεζοπορίας από Δημοτικό Σχολείο Πιστιανών προς Προφήτη Ηλία, Ζαβαντία, Σκάλα, Παλαβοδίτσα, Παναγία, Κέντρο Πιστιανών, Νύστακο, Καλλιθέα, Άι Γιάννη, Αγία Παρασκευή, Μπούφες, Αγίους Αναργύρους, Περδικάρι, Άγιο Νικόλαο, νερόμυλο – πηγή Μπέσικο και τέρμα την πλατεία Ροδαυγής όπου θα γίνει η υποδοχή από τους φορείς της Ροδαυγής και θα πάρουν μπρος τα καζάνια.
Για αυτούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδρομή του δρόμου του κάστανου, οι Σύλλογοι μερίμνησαν έτσι ώστε λεωφορείο θα αναχωρήσει στις 14:00 από την Άρτα (ΚΤΕΛ) για Πιστιανά. Στη συνέχεια περίπου κατά τις 18:00 από την Ροδαυγή θα μεταφέρει τους ενδιαφερόμενους στην αφετηρία και ακολούθως στην Άρτα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Μόνο καθιστοί θα επιτρέπεται σε πανηγύρια και συναυλίες

Κώστας Παππάς

Πόσα είναι και που εντοπίζονται τα σημερινά κρούσματα

Κώστας Παππάς

Ένας αδόκητος θάνατος στο κέντρο της Άρτας σκόρπισε θλίψη στην τοπική κοινωνία

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..