• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας – Φιλιππιάδας: Οι Λογιστές δεν μπορούν να αναλάβουν την διεκπεραίωση της υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους
ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ε.Φ.Ε.Ε. Άρτας – Φιλιππιάδας: Οι Λογιστές δεν μπορούν να αναλάβουν την διεκπεραίωση της υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους

Οι Λογιστές δεν μπορούν να αναλάβουν την διεκπεραίωση της υποβολής Υπεύθυνης Δήλωσης για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους και καλούν τους εργοδότες σε εγρήγορση
Με Δελτίο Τύπου[1] και σχετική εγκύκλιο[2] ανακοινώθηκαν οι υποχρεώσεις των εργοδοτών σχετικά με την υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης σε ειδική πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ που αφορά τη διενέργεια rapidtest από τους ανεμβολίαστους εργαζομένους τους.
Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Άρτας Φιλιππιάδας με το παρόν Δελτίο Τύπου γνωστοποιεί στους εργοδότες ότι η εργασία αυτή πρέπει να διεκπεραιωθεί από τους ίδιους τους εργοδότες κάνοντας χρήση των σχετικών κωδικών πρόσβασης του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. Όσοι εργοδότες δεν τους έχουν στην κατοχή τους καλούνται να τους ζητήσουν από τους λογιστές τους.
Οι Λογιστές δεν μπορούν και δεν υποχρεούνται σε καμία περίπτωση να διεκπεραιώσουν την διαδικασία αυτή καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν ιδιαίτερα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων. Είναι παράλογο και άδικο κάθε νέα δηλωτική υποχρέωση να προστίθεται στον ήδη βεβαρυμένο όγκο υποχρεώσεων και προθεσμιών που έχουμε να φέρουμε καθημερινά εις πέρας.
Καλούμε τους εργοδότες και τους τεχνικούς ασφαλείας των επιχειρήσεων να δώσουν την δέουσα προσοχή στις προαναφερόμενες υποχρεώσεις διότι δυστυχώς, στις σχετικές εγκυκλίους καταγράφονται υπέρογκα πρόστιμα (μέχρι και 10.000 ευρώ). Για οποιαδήποτε απορία πρέπει να απευθυνθούν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) καθώς σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1α/Γ.Π. οικ.64232/15.10.2021 είναι η αρμόδια αρχή για την διασφάλιση της εφαρμογής της εγκυκλίου.
[1] Η από 22 Οκτ 2021 ανακοίνωση συστήματος ΕΡΓΑΝΗ του Υπ. Εργασίας.
[2] ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.64232/15.10.2021
Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΕΦΕΕ Άρτας Φιλιππιάδας
Πρόεδρος: Θεοδόσης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Κονταξή Μαρία
Γραμματέας: ΚαραπέτσηςΕύδοξος
Ταμίας: Γρίβα Αργυρώ
Μέλος: Χουλιάρας Χρήστος

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνολική ενίσχυση 1 δις ευρώ για τις ελληνικές επιχειρήσεις από τις δυο νέες δράσεις ΕΣΠΑ (2021 2027)

Κώστας Παππάς

Δέος με φωταγωγημένη φάτνη στα Μετέωρα

Κώστας Παππάς

Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: Ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή νέων αιτήσεων με τα οικονομικά στοιχεία του 2018

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..