• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Εφημερίες Αυξημένου Κινδύνου – Απεργία 12 Ιουλίου
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Εφημερίες Αυξημένου Κινδύνου – Απεργία 12 Ιουλίου

Με κάθε επιφύλαξη για την ασφάλεια των ασθενών κατατέθηκε σήμερα το πρόγραμμα των εφημεριών της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας.
Με 60 – 70 ασθενείς να νοσηλεύονται σε καθημερινή βάση και την παράλληλη λειτουργία των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων, οι γιατροί καλούνται να τα βγάλουν πέρα με τη βοήθεια ενός μόνο ειδικευόμενου για τουλάχιστον 8 εφημερίες όπως αναφέρεται από τη συντονίστρια διευθύντρια.
Μετά τα ασθενοφόρα που δεν επαρκούν σε καθημερινή σχεδόν βάση με αποτέλεσμα να έχουν τραγική κατάληξη συνάνθρωποί μας, αρχίζουν να διαφαίνονται οι προθέσεις της αστικής κυβέρνησης για τα Νοσοκομεία της περιφέρειας; Αντί για προσλήψεις ακούμε δηλώσεις για υποστήριξη του ΕΚΑΒ από δυνάμεις της Πυροσβεστικής (!) και του Στρατού (!!!).
Αυτή τη στιγμή το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας:
• έχει κλειστή τη Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας
• δεν έχει γιατρό στο παθολογοανατομικό τμήμα και οι βιοψίες στέλνονται στην Αθήνα με μεγάλη καθυστέρηση στα αποτελέσματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την έγκαιρη διάγνωση
• στη χειρουργική κλινική αποχώρησε 1 γιατρός την 1η Ιουλίου και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας ειδικευόμενος στη χειρουργική κλινική με αποτέλεσμα να καλύπτει ένας γιατρός την κλινική, τα έκτακτα περιστατικά και τα έκτακτα χειρουργεία!
• στην πνευμονολογική κλινική υπάρχουν μόνο 3 γιατροί και ορισμένες εφημερίες καλύπτονται από παθολόγους, ακόμη και από ειδικευόμενους ή αγροτικούς ιατρούς χωρίς παρουσία ειδικευμένου πνευμονολόγου!
Τα παραπάνω μεταξύ άλλων, οδήγησαν 2 ειδικευόμενους γιατρούς της παθολογικής σε παραίτηση και 2 ακόμη γιατροί που είναι σε παράταση, μπορούν εν όψει της περαιτέρω εντατικοποίησης της δουλειάς, να πάρουν ανά πάσα στιγμή την άδειά τους και να φύγουν!
Ας μην πει κανείς ότι δεν γνωρίζει…
Θα μπορούσαν να είχαν προ πολλού ενεργήσει!
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Άρτας να αντιπαλέψουμε την απαξίωση του νοσοκομείου για να μην γίνουμε κέντρο υγείας.
Ζητάμε για ακόμη μια φορά έγκριση του νέου οργανισμού για να αποτυπωθούν οι πραγματικές ανάγκες του νοσοκομείου.
Άμεσα κρατική χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ!

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Γενικού Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Άρτας

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Σύλληψη 3 γυναικών για κλοπές από καταστήματα στην Πρέβεζα

Κώστας Παππάς

Π. Μίγδος: Κακόγουστο αστείο οι σκέψεις του Κράτους να φέρνουν οι Δήμοι την ευθύνη κοπής δέντρων κατά μήκος των γραμμών καλωδίων της ΔΕΗ

Κώστας Παππάς

Ξεκινούν άμεσα τα μεγάλα έργα φυσικού αερίου στην περιφέρεια Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..