• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Επίσκεψη του Δημήτρη Φατούρου, εκπροσώπου ΟΗΕ, στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίσκεψη του Δημήτρη Φατούρου, εκπροσώπου ΟΗΕ, στο 5ο Γυμνάσιο Άρτας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας του ΟΗΕ -24 Οκτωβρίου- και της 78ης επετείου ίδρυσής του, επισκέφτηκε το 5ο Γυμνάσιο Άρτας ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα του ΟΗΕ κ. Δημήτρης Φατούρος, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή Νικ. Μπούνα και του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου.
Σκοπός της επίσκεψης και της παρουσίασής του ήταν να συζητήσει με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου για την ιστορία, τον ρόλο, το έργο των Ηνωμένων Εθνών και τη σχέση του με την Ελλάδα από το 1945 μέχρι σήμερα, καθώς και για τις μελλοντικές δυνατότητες απασχόλησης στον ΟΗΕ και σε άλλες ειδικευμένες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Η παρουσίασή του συμπεριέλαβε αναφορά στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την 75η επέτειο της οποίας εορτάζουμε φέτος, τη συνεργασία του ΟΗΕ με την ΕΕ, καθώς και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Κατά την παρουσίασή του ο κ. Δ. Φατούρος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της γλωσσομάθειας, της καλλιέργειας των ήπιων δεξιοτήτων στους νέους και νέες και τη συμβολή του εθελοντισμού.
Υπογράμμισε τέλος τον σημαντικό ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν οι νέοι για την επίτευξη των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας.
Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και συμμετείχαν ενεργά στην εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συγκέντρωση στην Άρτα – Προχωρούν σε νέες κινητοποιήσεις για να ζουν οι συνταξιούχοι με αξιοπρέπεια

Κώστας Παππάς

Εξετάσεις για ειδική άδεια οδήγησης οχημάτων επικίνδυνων εμπορευμάτων

Κώστας Παππάς

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας για την αναγκαστικοί μετακίνηση επιμελήτριας χειρουργού

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..