• Home
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • Εντυπωσίασε η τελευταία εκδήλωση στο θέατρο Κάστρου από τη Συμφωνική Ορχήστρα «Magna Grecia»
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εντυπωσίασε η τελευταία εκδήλωση στο θέατρο Κάστρου από τη Συμφωνική Ορχήστρα «Magna Grecia»

Μια ιδιαίτερη μουσική εμπειρία απόλαυσαν φίλοι της μουσικής, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 από τη Συμφωνική Ορχήστρα «Magna Grecia» από τον Τάραντα της Ιταλίας, που έδωσε μία μοναδική συναυλία στο θέατρο του Κάστρου της Άρτας.
Περισσότεροι από τριάντα μουσικοί και τέσσερις τενόροι και σοπράνο επί σκηνής, υπό την καθοδήγηση του διάσημου μαέστρου Piero Romano, ερμήνευσαν ιταλικές και άλλες άριες, ενώ παρουσίασαν και τον ύμνο που συνέθεσαν οι μουσικοί Simone Falkone και Claudia Ostouni εμπνεόμενοι από την ιστορία και τα μνημεία της αρχαίας Ηπείρου.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Μία Συναυλία για την ειρήνη» που σχεδιάστηκε και ξεκίνησε να υλοποιείται από το Δήμο του Φίερι σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Περιφέρεια της Απουλίας. Πρόκειται για ένα καλλιτεχνικό, πολιτιστικό και κοινωνικό εγχείρημα που περιλαμβάνει σειρά από συναυλίες με στόχο την προώθηση της ιδέας της ειρήνης μεταξύ των κατοίκων στην περιοχή της Απουλίας, της Ηπείρου και της Αλβανίας.
Τη συναυλία διοργάνωσαν από κοινού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, ο Δήμος Αρταίων, η Περιφέρεια της Απουλίας Ιταλίας και ο Δήμος του Φίερι της Αλβανίας.

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Η πορεία των ιχνηλατήσεων στην Παραμυθιά και τα μέτρα στα σύνορα, αντικείμενο της συνάντησης Περιφερειάρχη – Αντιπροέδρου Ε.Ο.Δ.Υ.

Κώστας Παππάς

Κλοπή από οικία στο Νεοχώρι – Δύο συλλήψεις

Κώστας Παππάς

Δικαστική απόφαση που φρενάρει αιολικό πάρκο στο «ΓΕΡΑΜΠΗ» – Δικαιώνονται οι κάτοικοι που φυλακίστηκαν

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..