• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Εμπειρογνωμοσύνη για την Περιφερειακή Αρτας – SOS Τροχαία Εγκλήματα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπειρογνωμοσύνη για την Περιφερειακή Αρτας – SOS Τροχαία Εγκλήματα

Επτά μήνες μετά το τραγικό θανατηφόρο τροχαίο με θύμα το 19χρονο Βαγγέλη Δραγατάκη στην Περιφερειακή οδο Αρτας σας διαβιβάζουμε γνωμοδότηση του καθηγητή Πολυτεχνείου Θεσσαλίας κου Ν. Ηλιού που αναδεικνύει το παράνομο των κατασκευών (καγκέλων) του Δημου στα όρια της Περιφερειακης οδού Αρτας και την μεγάλη επικινδυνότητα τους.
Όπως σημειώνει στα συμπεράσματα του ο κ. Ηλιού:
“Τα υφιστάμενα κιγκλιδώματα έχουν τοποθετηθεί σε μη σύννομες θέσεις, βρισκόμενα σε επαφή με το περιτύπωμα της κυκλοφορίας και συνιστούν μείζονα επικινδυνότητα για τους επιβαίνοντες στα οχήματα, ιδιαίτερα δε στους δικυκλιστές, γιατί αποτελούν σημαντικό επικίνδυνο σταθερό εμπόδιο στο όριο της κυκλοφορίας.
Προτείνεται :
V Είτε να τοποθετηθούν τα κιγκλιδώματα στις επιτρεπόμενες αποστάσεις, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και να ληφθούν μέτρα ελέγχου των αναπτυσσόμενων ταχυτή των (πχ. υπερυψωμένες διαβάσεις πεζών, αυξομειώσεις κεντρικής νησίδας ώστε να γίνει λιγότερο τεταμένη η χάραξη, έξυπνα συστήματα traffic calming κλπ)
V Είτε να τοποθετηθούν κατάλληλα συστήματα αναχαίτισης οχημάτων (στηθαία κλπ) ασφαλείας ώστε να διαμορφωθεί συγχωρητική υποδομή και να εκλείψουν τα σο βαρά ατυχήματα και δυστυχήματα.”
Η Εμπειρογνωμοσύνη και η ανακοίνωση του συλλόγου μας στάλθηκε στο Δήμο Αρταίων και στο Τμήμα Τροχαίας Αρτας.

Πανελλαδικός σύλλογος SOS Τροχαία Εγκλήματα

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Πρέβεζα: Να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες της ΕΔΕ σε βάρος καθηγητή

Κώστας Παππάς

Τα κρούσματα της Παρασκευής και η κατανομή

Κώστας Παππάς

Σοκ στο Αγρίνιο: Άγριος διαπληκτισμός σε δημοτικό σχολείο – Μαθήτρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..