• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Λουτράκι, Σαρονίδα, Ανάβυσσος– Εκκενώθηκαν οικισμοί, καίγονται σπίτια
ΗΠΕΙΡΟΣ

Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά, Λουτράκι, Σαρονίδα, Ανάβυσσος– Εκκενώθηκαν οικισμοί, καίγονται σπίτια

 

Εκτός ελέγχου τα πύρινα μέτωπα σε Κουβαρά και Λουτράκι – Εκκενώθηκαν οικισμοί, καίγονται σπίτια
Τραγική είναι η κατάσταση στο Λουτράκι με την μεγάλη φωτιά να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τα πρώτα σπίτια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
Σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον οικισμό Ειρήνη στο Λουτράκι και πλέον οι φλόγες έχουν φτάσει και έχουν καταστρέψει τα πρώτα σπίτια. Το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς τα διόδια Καλαμακίου και εξαπλώνεται.
Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός έχει εκκενωθεί με εντολή της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.
Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της. Είναι σημαντικό ότι εθελοντές και πυροσβέστες δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες έτσι ώστε η φωτιά να μην προχωρήσει στα σπίτια.
Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά η αθλητική κατασκήνωση Sport Camp λόγω της φωτιάς που «ξέσπασε» νωρίτερα σήμερα (17/07) σε δασική έκταση στην Καλλιθέα Λουτρακίου. Περίπου 800 κατασκηνωτές απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στο κλειστό γήπεδο της πόλης «Γαλανόπουλος», σύμφωνα με πληροφορίες.
Προληπτική απομάκρυνση από Καλλιθέα, Πευκιά και Ειρήνη προς Λουτράκι
Πυκνό σύννεφο καπνού έχει «σκεπάσει» τα πάντα, την ώρα που αρκετοί κάτοικοι κατευθύνονται προς την Εθνική Οδό. Στο σημείο επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ, από αέρος επιχειρούν τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα.
Δόθηκε επίσης νέα εντολής εκκένωσης από το 112 για τις περιοχές Καλαμάκι, Ίσθμια και Παράδεισο.
Τα πρώτα σπίτια στην περιοχή της Σαρωνίδας καίει η ανεξέλεγκτη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Νέο Κουβαρά. Ο Γιάννης Ρήγος μετέδωσε ότι επιβεβαιώθηκαν οι μαρτυρίες ότι καίγονται σπίτια πάνω στο Λόφο της Σαρωνίδας και κατευθύνεται προς την θάλασσα.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Τα επόμενα, συνεργατικά βήματα των έξι δήμων – πιλότων της Ελλάδας για την κλιματική ουδετερότητα

Κώστας Παππάς

Διανομή προϊόντων από το Δήμο Πρέβεζας για τους δικαιούχους του Προγράμματος (ΤΕΒΑ)

Κώστας Παππάς

Ιατρική Ημερίδα ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..