• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Εκπαίδευση μαθητών 1ο ΕΠΑΛ σε ΚΑΡΠΑ στην Σμύρνη
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαίδευση μαθητών 1ο ΕΠΑΛ σε ΚΑΡΠΑ στην Σμύρνη

Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) αναγνωρίζεται σήμερα ως βασική και πολύτιμη δεξιότητα ζωής. H αξία της διδασκαλίας της ΚΑΡΠΑ σε παιδιά σχολικής ηλικίας έχει καλά τεκμηριωθεί και πολλές χώρες την έχουν ήδη εφαρμόσει, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Με την εκπαίδευση στην ΚΑΡΠΑ τα παιδιά αποκτούν γνώσεις και δεξιότητες και την κουλτούρα ανταπόκρισης, ώστε σαν μελλοντικοί πολίτες να είναι ικανοί και πρόθυμοι να δράσουν άμεσα, αν ξαφνικά κάποιος καταρρεύσει μετά από καρδιακή ανακοπή, σώζοντας ζωές. Η εκπαίδευση των παιδιών σχολικής ηλικίας στην ΚΑΡΠΑ είναι μια αποτελεσματική και βιώσιμη μέθοδος για την αύξηση της συχνότητας εφαρμογής ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους. Είναι η ελπιδοφόρα προσέγγιση για να σωθούν 300.000 ζωές κάθε χρόνο, σ’ όλο τον κόσμο, μετά από εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή. Μία ζωή κάθε δύο λεπτά!
Οι μαθητές του 1ΟΕπαλ Άρτας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα εράσμους ΚΑ122 «νοσηλευτική διεργασία με έμφαση στην γηριατρική» εκπαιδεύτηκαν στην Σμύρνη από τον ιατρικό Όμιλο Basekκαι πήραν πιστοποίηση χειρισμού ΚΑΡΠΑ.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας, τους στηρίζουμε έμπρακτα.

Κώστας Παππάς

Τριήμερο γεμάτο Πολιτισμό και Αθλητισμό στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ερευνητικό έργο για τα βότανα της Πίνδου

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..