• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • “Δημοτική Αναγέννηση” για τον νέο Εκλογικό Νόμο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Δημοτική Αναγέννηση” για τον νέο Εκλογικό Νόμο

Ο εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση που προτείνει η κυβέρνηση,για “χάρη της κυβερνισημότητας και αποτελεσματικότητας”, αποκαλύπτει ξεκάθαρα ποιες είναι οι στοχεύσεις τους για τη λειτουργία των θεσμών..
Το νέο μοντέλο του “Δημάρχου” που εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία, χωρίς τη λαϊκή βούληση, που του δίνει απεριόριστες νομοθετικές και εκτελεστικές εξουσίες αποτελεί πραγματικά “αυτοκρατορικό” μοντέλο.
Αποτελεί κιόλας ευρωπαϊκή πρωτοτυπία που ακυρώνει στη πράξη κάθε δημοκρατική κατάκτηση της Μεταπολίτευσης.
Γιατί σήμερα το ζήτημα δεν είναι μόνο η υπεράσπιση της απλής αναλογικής ,αλλά και η αποτροπή της απαξίωσης της λαϊκής ψήφου και του νεοσυγκεντρωτισμού που αποπνέει..
Γιατί δεν μπορεί να εκλέγεται ο Δήμαρχος με το 43% και με μπόνους εδρών 60% χωρίς τη λαϊκή νομιμοποίηση του 50%+1!!
Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων που δίνει τη δυνατότητα υποψηφιοτήτων με ποσοστό +120% μας γυρίζει σε εποχές προ Καλλικράτη..
Θα ζήσουμε ψηφοδέλτια με όλο το “σόι'” ,με υπερήλικες..κ.τ.λ προκειμένου να καλυφτούν οι θέσεις..
Η κατάργηση της 4’ης κάλπης για τα Τοπικά Συμβούλια είναι αυτή που θα ακυρώσει στη πράξη τα κίνητρα ενεργοποίησης πολιτών, τα κίνητρα συμμετοχής νέων ανθρώπων, τα κίνητρα ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του τόπου τους,του χωριού τους…
Ο νέος νόμος λοιπό αποτελεί “ΕΚΤΡΩΜΑ” που ενισχύει κυρίως την εκλογιμότητα και όχι την κυβερνησιμότητα των εν ενεργεία Δημάρχων.
Εμείς όμως θα είμαστε πάντα εδώ, υπερασπίζοντας το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την διατήρηση του Δημοκρατικού και Κοινωνικού της χαρακτήρα.
Εμείς θα είμαστε πάντα εδώ, διεκδικώντας την δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και την ενίσχυση της αυθεντικής εκλογικής εκπροσώπησης και συμμετοχής των τοπικών κοινωνιών..

Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια, επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης και η γραμματεία και εκλεγμένη ομάδα της “Δημοτικής Αναγέννησης” Βασιλάκης Σωτήρης, Γιώτης Χρήστος, Μιχάλης Θανάσης, Πλατσούκας Αποστόλης και Χουλιάρα Χαρά.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Μητσοτάκης: Κανείς δεν θα απαγορεύσει σε επιχειρηματία της εστίασης να δέχεται μόνο εμβολιασμένους το φθινόπωρο

Κώστας Παππάς

Στον φυσικό τους χώρο τα γραφεία των Αθλητικών Συλλόγων- Μέσα στα γήπεδα τους, τα γραφεία της Αναγέννησης ποδοσφαίρου και χάντμπολ

Κώστας Παππάς

Πότε μπαίνει σε ισχύ ο Προσωπικός Αριθμός που θα προηγείται ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ταυτότητας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..