• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Βωβούσα Ζαγορίου μετά από πτώση κεραυνού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Δασική πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Βωβούσα Ζαγορίου μετά από πτώση κεραυνού

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Τοπική Κοινότητα Βωβούσας του Δήμου Ζαγορίου, η οποία εκδηλώθηκε μετά από πτώση κεραυνού. Η φωτιά, έχει προκαλέσει συναγερμό στις αρμόδιες αρχές, με ισχυρές δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν συνολικά 17 οχήματα με 36 πυροσβέστες από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ηπείρου. Παράλληλα, στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 5ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.), εξοπλισμένες για την αντιμετώπιση δύσβατων περιοχών.

Σημαντική είναι η συνδρομή και από πλευράς της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία έχει διαθέσει ένα μηχάνημα και μία υδροφόρα για την υποστήριξη του έργου των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η επιχείρηση συντονίζεται από τον Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου και τον Διοικητή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων, οι οποίοι βρίσκονται επί τόπου για να καθοδηγήσουν τις ενέργειες κατάσβεσης.

Οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς, καθώς οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, με την πυκνή βλάστηση και το ανώμαλο έδαφος να αποτελούν σημαντικές προκλήσεις.

 

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες για τρία σημαντικά έργα σε Άρτα, Ιωάννινα, Πρέβεζα

Κώστας Παππάς

Διεθνής Ημέρα των Δασών

Κώστας Παππάς

Σώθηκε από τη βύθιση το “Καλλιστώ”

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..