ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Δήμος Πρέβεζας: Ομόφωνο ψήφισμα για το Άκτιο – Αμβρακία

Στην έκδοση ψηφίσματος για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τους μεγάλους οδικούς άξονες και τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα προχώρησε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο κ. Νικόλαο Γεωργάκο να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την προώθηση των αιτημάτων που αφορούν στην υλοποίηση οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Πρέβεζα και να παραστεί στη σχετική σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή που θα διοργανωθεί τις επόμενες μέρες στην Αθήνα……
Τα θέματα των μεγάλων οδικών αξόνων συζητήθηκαν πρόσφατα και στην σύσκεψη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωσταντίνο Τασούλα, στην οποία το Δήμο Πρέβεζας εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Δαρδαμάνης.

Πιο συγκεκριμένα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:
“Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας, στην συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27η Ιανουαρίου 2020, ενέκρινε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας με το ψήφισμα αυτό εκφράζει την δυσαρέσκεια των Δημοτών του, για την έλλειψη προόδου στην υλοποίηση των οδικών αξόνων που καταλήγουν στην Πρέβεζα όπως:
α) Έργο της σύνδεσης της Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό στην περιοχή της Καμπής Άρτας.
β) Άκτιο – Αμβρακία.
γ) Πρέβεζα – Πάργα, και δ) Άκτιο – Λευκάδα – Βόνιτσα.
Ο Δήμος Πρέβεζας εκφράζει την θερμή υποστήριξη στην Απόφαση της Π.Ε.Δ. και εκφράζει την έντονη επιθυμία η σύνδεση της Πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό να ενταχθεί στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα όπως και ο άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά.
Η σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό (και με την Εγνατία), ενώνει το λιμάνι της Πρέβεζας, το Αεροδρόμιο του Ακτίου και κατ’ επέκταση με το νησί της Λευκάδος.
Αυτοδίκαια λοιπόν εντάσσεται στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και προσπάθεια.
Επίσης σε συνέχεια της αριθμ. 356/2019 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο Πρέβεζας κ. Νικόλαο Γεωργάκο, να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προώθηση των αιτημάτων καθώς και να παραστεί στην συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών”.

 

πηγή:ypodomes.com

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

«Εκδικητική απόλυση επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα» Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Κώστας Παππάς

Κορονοϊός: Στιγματισμός – Πώς θα διαχειριστείτε τον φόβο – Μαθητές – Ψυχική υγεία

Κώστας Παππάς

Ανακοίνωση του Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Άρτας για τους πλειστηριασμούς

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..