• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Δήμος Νικολάου Σκουφά: ΨΗΦΙΣΜΑ – Διεύρυνση της ΡΑΕ επί των υπηρεσιών ύδατος & διαχείρισης αστικών αποβλήτων
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμος Νικολάου Σκουφά: ΨΗΦΙΣΜΑ – Διεύρυνση της ΡΑΕ επί των υπηρεσιών ύδατος & διαχείρισης αστικών αποβλήτων

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικολάου Σκουφά κατά την συνεδρίασή του την 27η Μαρτίου του έτους 2023, πήρε την απόφαση να εκδώσει ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Νικολάου Σκουφά εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη διεύρυνση της αρμοδιότητας της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης των αστικών αποβλήτων. Οι υπηρεσίες ύδρευσης απαξιώθηκαν συστηματικά, διαχρονικά με την ελλειπή χρηματοδότηση, την υποστελέχωσή τους σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό αλλά και την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νικ. Σκουφά δηλώνει την αντίθεσή του στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μέχρι σήμερα ασκεί την εποπτεία και τον έλεγχο των ΔΕΥΑ και θεωρεί ότι ο νόμος αυτός δεν πρέπει να εφαρμοστεί, ζητώντας :
· Την χρηματοδότηση και ενίσχυση των ΔΕΥΑ με επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν
· Την υλοποίηση έργων υποδομών που θα διασφαλίζουν τη διάθεση ποιοτικού νερού
· Τη διατήρηση του καθορισμού των τιμών χρέωσης ύδρευσης και αποχέτευσης στις κατά τόπους αρμόδιες αρχές (ΔΕΥΑ ή Δήμους), ώστε να λαμβάνονται υπόψη τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια του πληθυσμού.

Η Δήμαρχος

Ροζίνα Βαβέτση

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Tο Δημαρχείο ανοιχτό ως κλιματιζόμενος χώρος – Μέριμνα και οδηγίες για τα αδέσποτα εν μέσω καύσωνα.

Κώστας Παππάς

Δήμος Αρταίων – Ανακοίνωση για το OPEN MALL

Κώστας Παππάς

Ενημέρωση για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ήπειρο

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..