• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Δήμος Ιωαννιτών: Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε..
ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Ιωαννιτών: Απογραφόμαστε στον τόπο που ζούμε..

Την μέγιστη συμμετοχή των πολιτών στην διαδικασία της απογραφής επιδιώκει ο Δήμος Ιωαννιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία ήδη έχει κάνει συναντήσεις με τους Προέδρους των Κοινοτήτων και είναι σε συνεχή συνεργασία με την Στατιστική Υπηρεσία.
Στην επιτροπή μετέχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Παρασκευή Τσίλη, Σπύρος Γκίζας και Λάζαρος Νάτσης και συντονίζεται από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρη Παπαγεωργίου.
Όπως τονίστηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε βασικός σκοπός είναι να κινητοποιηθούν οι πολίτες ώστε να απογραφούν στον τόπο που ζουν και εργάζονται.
Ο πληθυσμός του Δήμου Ιωαννιτών με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011 ανέρχεται στις 112 χιλιάδες.
«Το Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίζει το έργο της Στατιστικής. Στόχος είναι ο Δήμος μέσω της απογραφής να αυξήσει τον πληθυσμό. Από τον πληθυσμό δεν εξαρτάται μόνο η χρηματοδότηση του Δήμου αλλά και ο γενικότερος σχεδιασμός του κράτους για κάθε περιοχή. Ζητούμε λοιπόν από τους πολίτες να απογραφούν. Να απογραφούν στον τόπο που ζουν και εργάζονται» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Η Δημοτική Σύμβουλος Παρασκευή Τσίλη από την παράταξη «Ενότητα Πολιτών» απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να μετέχουν στην απογραφή την οποία χαρακτήρισε κορυφαία διαδικασία. «Τα στοιχεία της απογραφής χρησιμοποιούνται προς όφελος της αυτοδιοίκησης και προς όφελος των πολιτών. Είναι σημαντικό λοιπόν να γίνει η απογραφή στην πραγματική τους κατοικία, εκεί όπου ζουν και εργάζονται» ανέφερε η κ. Τσίλη.
Ο Σπύρος Γκίζας εκ μέρους της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ανέφερε ότι η απογραφή έχει μεγάλη σημασία για την επόμενη δεκαετία. «Όσοι περισσότεροι είμαστε τόσα περισσότερα θα είναι τα χρήματα από το κράτος. Χρήματα για την αναβάθμιση της καθημερινότητας αλλά και για την ενίσχυση των υποδομών και όλων των δομών. Είναι μια διαδικασία που βοηθά να κάνουμε τον δήμο μας καλύτερο» τόνισε ο κ. Γκίζας.
Ο Λάζαρος Νάτσης, επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους πολίτες να πάρουν μέρος στην απογραφή.
«Η διαδικασία είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουν και να απογραφούν στον τόπο που ζουν. Απευθύνω έκκληση στους πολίτες να γίνει μία ουσιαστική και πραγματική απογραφή», κατέληξε ο κ. Νάτσης.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Να ΜΕΓΑ-λώσουμε την Άρτα

Κώστας Παππάς

Γιάννης Πουλόπουλος: Σήμερα η κηδεία του γνωστού ερμηνευτή

Κώστας Παππάς

Έγκλημα: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την πρώην σύζυγό του

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..