• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για το θέμα της συσκευασίας του εξαγόμενου ακτινιδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για το θέμα της συσκευασίας του εξαγόμενου ακτινιδίου

Η Ελλάδα εξελίσσεται σε βασικό παραγωγό ακτινίδιου στον κόσμο: 2η στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο. Και το ακτινίδιο μπορεί πραγματικά να αποτελέσει τον «πράσινο χρυσό» για την Άρτα.
Γι’ αυτό, οφείλουμε να προστατεύσουμε τόσο τη φήμη του προϊόντος όσο και την τιμή παραγωγού.
Η συσκευασία σε bins των 500 κιλών καταστρέφει την ποιότητα μέχρι να φτάσει στην χώρα προορισμού. Το αποτέλεσμα είναι να χαρακτηρίζεται το ελληνικό ακτινίδιο ως υποδεέστερο ποιοτικά και η τιμή του να συμπιέζεται προς τα κάτω.
Για το θέμα των αποθηκευτικών χώρων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια πολλές επενδύσεις, συνεταιριστικές και ιδιωτικές, που αφορούν στην αποθήκευση, τυποποίηση και εμπορία οπωροκηπευτικών. Η όποια τοπική έλλειψη δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επιστροφή στην χύμα συσκευασία. Αντίθετα, αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να καλυφθεί αυτή η έλλειψη.
Σε άλλες περιοχές της χώρας μας έχουν αντιληφθεί αυτή την ανάγκη. Και, με τη συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκόμενων φορέων και παραγωγών να συμφωνούν με την ισχύουσα υπουργική απόφαση, η οποία είναι γνωστή και σε ισχύ ήδη εδώ και ένα χρόνο, έχουν προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες ώστε να εναρμονιστούν με την απόφαση που προστατεύει τόσο την ποιότητα και τη φήμη του προϊόντος όσο και την τιμή του παραγωγού.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ο ΥφΑΑΤ Γιώργος Στύλιος στη Βουλή για την στήριξη των παραγωγών της Άρτας

Κώστας Παππάς

Η «Δημοτική Αναγέννηση» για το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων

Κώστας Παππάς

Πάνω από 2εκατομμύρια ευρώ σεΗπειρώτες παραγωγούς χοίρωνκαι μελιού λόγω πανδημίας–770.000 ευρώ στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..