• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού Κόλπου

Μετά την κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Τζουμέρκων, Κοιλάδας Αχελώου, Αγράφων και Μετεώρων, ήρθε η σειρά και του Φορέα Διαχείρισης του Αμβρακικού κόλπου, για να ολοκληρωθεί έτσι, δια χειρός Μητσοτάκη, το ξήλωμα της περιβαλλοντικής προστασίας και της αναπτυξιακής προοπτικής στην περιοχή μας.
Μαζί τους καταργήθηκε και η εκπροσώπηση της τοπικής κοινωνίας, μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής επιστημονικής κοινότητας και των παραγωγικών φορέων και τους αφαιρέθηκε η δυνατότητα να συμμετέχουν, να σχεδιάζουν και να συναποφασίζουν για τον περιβαλλοντικό πλούτο και για τα έργα που προγραμματίζονται για την περιοχή.
Όλες οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, σε μια επταμελή διοίκηση έμμισθων στελεχών, με έδρα την Αθήνα, που, από τα εκεί γραφεία τους, θα αποφασίζουν για τον τόπο μας. Αθηνοκεντρικά, ερήμην της τοπικής κοινωνίας, θα διαχειρίζονται τις Προστατευόμενες Περιοχές.
Είναι προφανές ότι η διαφανής διαχείριση του πλούτου μας, με παρούσα την τοπική κοινωνία, αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης της Ν.Δ. για εξυπηρετήσεις συμφερόντων και φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ των φίλων της.

Όλγα Γεροβασίλη,
Βουλευτής Άρτας, Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης με θέμα με θέμα “Κίνδυνος απένταξης του OPEN MALL”

Κώστας Παππάς

Εκλογές 2019: Κερδίζει έδαφος το σενάριο της 7ης Ιουλίου

Κώστας Παππάς

Ξεκινά η υλοποίηση για την υποθαλάσσια ζεύξη Λευκάδας – Ποια τα πρώτα βήματα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..