• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Δήλωση Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Χρήστου Γκόκα για την επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου

Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, με τη Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974, σε μια καθοριστική στιγμή για την περίοδο της μεταπολίτευσης στη χώρα μας, μέχρι σήμερα.
Με οδηγό τις αρχές και τις αξίες, τα οράματα και τους στόχους της Ιδρυτικής Διακήρυξης, το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας γνήσια και αντιπροσωπευτικά τη μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, έφερε την Αλλαγή στη χώρα μας.
Έδωσε ουσιαστικό περιεχόμενο στις έννοιες της Λαϊκής κυριαρχίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας και της Κοινωνικής Απελευθέρωσης, που δεν ήταν απλά συνθήματα.
Με τις μεγάλες Δημοκρατικές και Κοινωνικές αλλαγές, με κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της ελευθερίας του πολίτη, μέσα από νέους θεσμούς και μεταρρυθμίσεις από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Mε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το ΑΣΕΠ, τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, τα ΚΕΠ, και τις Ανεξάρτητες Αρχές.
Με τις μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση, την Αποκέντρωση και την Ανάπτυξη της υπαίθρου.
Με την υλοποίηση των Μεγάλων Έργων και Υποδομών στη χώρα μας.
Το ΠΑΣΟΚ ως γνήσιο πατριωτικό Κίνημα, υπηρέτησε αποτελεσματικά τα Εθνικά μας συμφέροντα, με την Ελλάδα ισχυρή και ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την ένταξή της στην ΟΝΕ, αλλά και με την ένταξη της Κύπρου σε Ε.Ε και ΟΝΕ.
Σήμερα η χώρα μας αντιμετωπίζει νέες, μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα. Για την κοινωνία, με την ακρίβεια και τις κοινωνικές ανισότητες που μεγαλώνουν, κυρίως όσον αφορά σε κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα , όπως η Υγεία και η Παιδεία. Για την ανάγκη προστασίας των Δημοκρατικών θεσμών, της Δικαιοσύνης και της Διαφάνειας. Για τα μεγάλα ανοικτά Εθνικά θέματα και την πορεία της Ευρώπης, αλλά και για το παγκόσμιο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής.
Το ΠΑΣΟΚ στηρίζεται σταθερά, στις αρχές, τις αξίες και τις παρακαταθήκες της 3ης Σεπτέμβρη και τον ιδρυτή του Ανδρέα Παπανδρέου, με σκοπό να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα.
Έχει την ιστορική επίγνωση και αγωνίζεται για να ανταποκριθεί με ευθύνη, στον ιστορικό του ρόλο για τις ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας μας.
Το ΠΑΣΟΚ αποτελεί σήμερα την υπεύθυνη πολιτική δύναμη που εκφράζει την εναλλακτική προοδευτική πολιτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας, απέναντι στα αδιέξοδα που δημιούργησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ.
Για να οδηγηθεί η χώρα μας σε μια πορεία, με ελπίδα και προοπτική για όλους και ιδιαίτερα για τους νέους μας. Με δυνατότητες και ευκαιρίες, με αξιοπρέπεια για κάθε πολίτη, και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει να προχωρήσει με Ενότητα, με αυτόνομη πορεία, και στόχο να εκφράσει τη μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη, που θα ξαναπάρει στα χέρια της τις τύχες και το μέλλον της πατρίδας μας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ
πρ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

“Aποτελεσματικός” ο Δ. Πρέβεζας

Κώστας Παππάς

Μύκητας καταστρέφει την παραγωγή μανταρινιού στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Πυρκαγιά στα Τζουμέρκα: Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα για την κατάσβεση

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..