• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γ. Στύλιος: Νέες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – Πάνω από 450.000 ευρώ σε Άρτα και Ήπειρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Στύλιος: Νέες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – Πάνω από 450.000 ευρώ σε Άρτα και Ήπειρο

Νέες αποζημιώσεις για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, που προκλήθηκαν εντός του 2021, κατέβαλε σήμερα ο ΕΛΓΑ. Στην Ήπειρο, οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν 368 δικαιούχους και είναι συνολικού ύψους 454.198 ευρώ.
Αναλυτικότερα, ανά νομό, το ποσό επιμερίζεται ως εξής:
• Άρτα: 185.053 ευρώ
• Θεσπρωτία: 162.013 ευρώ
• Ιωάννινα: 26.753 ευρώ
• Πρέβεζα: 80.379 ευρώ

Η επίσπευσητης καταβολήςτων αποζημιώσεωνείναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΑ. Με αυτή την πληρωμή αυτή, σχεδόν ολοκληρώνεται, σε πανελλαδικό επίπεδο η εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων του 2021.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Με συνεχείς προσπάθειες για τη βελτίωση των διοικητικών λειτουργιών του ΕΛΓΑ, καταφέραμε να μειώσουμε το χρόνο ολοκλήρωσης των εκτιμήσεων, καταβάλλονταςέτσι πιο γρήγορα, από ό,τι συνηθίζονταν, τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους. Από την εξέλιξη αυτή ευνοούνται άμεσα και οι παραγωγοί της Άρτας και όλης της Ηπείρου. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε, με συγκροτημένο σχέδιογια τη βελτίωση των υπηρεσιών του ΕΛΓΑ, εξασφαλίζονταςτην αμεσότερη και ποιοτικότερη κάλυψη των παραγωγών μας.»

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Δήλωση Περιφερειάρχη για τον Δημήτρη Μπακοχρήστο

Κώστας Παππάς

Απάντηση στη «Λαϊκή Συσπείρωση» για τις γέφυρες

Κώστας Παππάς

Επίτιμος δημότης Δήμου Αρταίων ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..