• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γ. Στύλιος: Ενισχύουμε την επαγγελματική και τεχνική κατάρτιση στο Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Στύλιος: Ενισχύουμε την επαγγελματική και τεχνική κατάρτιση στο Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας – Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

Με 8 νέες ειδικότητες για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, το Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας δίνει επαγγελματικές διεξόδους στους σπουδαστές του, προσφέροντας ειδικότητες που συναντούν ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Οι ειδικότητες είναι:

1. Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου
2. Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας – Καλλωπισμού και Ονυχοπλαστικής
3. Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας
4. Τεχνικός Μηχανικός Θερμικών Εγκαταστάσεων και Μηχανικός Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου
5. Τεχνικός Μελισσοκομίας
6. Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος
7. Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων
8. Τεχνικός Δασικής Προστασίας

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου και μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να έχουνΑΜΚΑ. Αίτηση μπορούν να καταθέσουν όλοι οι απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.Η αίτηση υποβάλλεται στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://diek.it.minedu.gov.gr/του Υπουργείου Παιδείας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτεστην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.gsae.edu.gr/el/toppress/1698-aithseis-diek-2021

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος δήλωσε σχετικά: «Οι προσφερόμενες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας είναι αποτέλεσμα της απόφασης της κυβέρνησης, για ενίσχυση της επαγγελματικής, τεχνικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Οι νέες ειδικότητες για την Άρτα, προέκυψαν μετά από συνεργασία και συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με το Δημόσιο ΙΕΚ Άρτας. Όλες οι ειδικότητες έχουν σχέση με επαγγέλματα τα οποία δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και καλύπτουν αντικείμενα που παρουσιάζουν ζήτηση.Επιπρόσθετα, δίνουν πραγματική επαγγελματική διέξοδο και μπορούν να προσελκύσουν σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή.»

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες

Κώστας Παππάς

Εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για νέα έργα παραδίδει η Δημοτική Αρχή Τσιρογιάννη στην κοινωνία της Άρτας – Αντιπλημμυρικά έργα στο Ρέμα Παλιομαύρας Γραμμενίτσας.

Κώστας Παππάς

Σιαφάκας σε Παπασιώζο: Η Άρτα θα αλλάξει όσο και εάν προσπαθούν για το αντίθετο διάφοροι πολιτικοί ινστρούκτορες και φωστήρες

Κώστας Παππάς

1 comment

Νικος Σεπτέμβριος 2, 2021 at 7:35 pm

Ειδικοτηταρες δεν μπορουνε να εγγραφουνε αλλοι μαθητες με τετοια ζητησηρε πηγαινετε πνιγείτε ομαδικός

Comments are closed.

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..