• Home
  • Uncategorized
  • Γ. Στύλιος:”Κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών”
Uncategorized

Γ. Στύλιος:”Κατάφωρη αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών”

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος εκατοντάδων πιστοποιημένων εκπαιδευτικών έπειτα από την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να απαξιώσει προγράμματα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή υλοποιημένα από δημόσια Πανεπιστήμια κάνει λόγο με ερώτησή του στη Βουλή στην Βουλή ο Γιώργος Στύλιος. Όπως αναφέρει σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό, πολλοί εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν στο πρόσφατο παρελθόν, ετήσια προγράμματα εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή που υλοποίησαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ) και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), συνολικής διάρκειας άνω των 400 ωρών. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς, η παρακολούθηση 400 ωρών και πάνω από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, θεωρείται ετήσιο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή, παραχωρώντας το δικαίωμα στους κατόχους του πιστοποιητικού αυτού να ενταχθούν στον αντίστοιχο Επικουρικό Πίνακα της Ειδικής Αγωγής.
Ωστόσο, με την 3ΕΑ/2019 προκήρυξη ανατρέπεται εντελώς αιφνιδιαστικά το νομικό πλαίσιο που ίσχυε διαχρονικά ορίζοντας ως επιπλέον όρο, την ελάχιστη χρονική διάρκεια των επτά μηνών, προκειμένου να γίνονται δεκτά τα προγράμματα εξειδίκευσης στο νέο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών. Ενδεχομένως, η ρύθμιση του Υπουργείου για το κριτήριο των επτά μηνών, να έχει τεθεί προκειμένου να αποκλείσει σεμινάρια φορέων με πιστοποιητικά αμφιβόλου επιστημονικού κύρους, πρόθεση που είναι απολύτως εύλογη και αποδεκτή. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση των ΠΑΜΑΚ και ΕΚΠΑ, τόνισε ο κ. Στύλιος. Το νέο κριτήριο της χρονικής διάρκειας τουλάχιστον επτά μηνών που ετέθη ετεροχρονισμένα και αναδρομικά, ανέφερε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποκλείει τους εκπαιδευτικούς από τους επικουρικούς πίνακες καθώς επιφέρει την απόσβεση προσόντων τα οποία κατοχυρώθηκαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες από Δημόσια Πανεπιστήμια. Το όριο των 7 μηνών, θα μπορούσε να ισχύει για όσους επιθυμούσαν να ενταχθούν για πρώτη φορά στους Επικουρικούς Πίνακες, χωρίς να έχει αναδρομική ισχύ για τους ήδη ενταγμένους στους Επικουρικούς Πίνακες με επικυρωμένο πρόγραμμα εξειδίκευσης στην ειδική αγωγή, από τις Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις. Καταλήγοντας, ο κ. Στύλιος ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
Προτίθεστε να αποκαταστήσετε την αδικία εις βάρος των εν λόγω εκπαιδευτικών και να άρετε την αναδρομική ισχύ του άρθρου 58 παρ. 4 του νόμου 4589/2019 που αφορά το ελάχιστο χρονικό όριο των 7 μηνών;

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Επίσκεψη της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς στην Περιφέρεια Ηπείρου

Κώστας Παππάς

Σημαντική επιστημονική ημερίδα με την παρουσία του ΠτΔ κ. Προκοπίου Παυλοπούλου θα πραγματοποιηθεί στην Πρέβεζα

Κώστας Παππάς

Στο 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΕΝΠΕ στα Ιωάννινα, συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ, κος Πλάτων Μαρλαφέκας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..