• Home
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • Γιώργος Στύλιος: Το 2021 θα είναι χρονιά σημαντικών αλλαγών για το Κτηματολόγιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Στύλιος: Το 2021 θα είναι χρονιά σημαντικών αλλαγών για το Κτηματολόγιο

Βασικά σημεία ομιλίας του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργου Στύλιου στο διαδικτυακό 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ ( Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων).
Το μήνυμα ότι το 2021 θα είναι μία χρονιά σημαντικών αλλαγών για το Κτηματολόγιο, έστειλε με την τοποθέτησή του, στο 38ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ, ο Υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης κ. Γιώργος Στύλιος.
«Σήμερα μέσω του gov.grπαρέχονται περισσότερες από 15 υπηρεσίες που είναι σχετικές με το Κτηματολόγιο.Σαφής πρόθεσή μας είναι να αυξήσουμε τον αριθμό τους στο αμέσως προσεχές διάστημα και να δώσουμε σε όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες (δικηγόρους, μηχανικούς, συμβολαιογράφους) περισσότερες ευκολίες, περισσότερες δυνατότητες ώστε να διεκπεραιώνουν την εργασία τους ταχύτερα και ασφαλέστερα.Το 2021 θα είναι χρονιά σημαντικών αλλαγών για το Κτηματολόγιο καθώς:
 Τα παλιά υποθηκοφυλακεία θα μετεξελιχθούν σταδιακά σε σύγχρονα Κτηματολογικά Γραφεία με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.
 Όλες οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες καθώς και αυτές που θα τεθούν σε λειτουργία αργότερα μέσα στο 2021, θα επεκταθούν σε όλα τα νέα Κτηματολογικά Γραφεία του Φορέα καλύπτοντας το σύνολο των συναλλαγών.
 Θα υπάρξει σημαντική ωρίμανση όλων των φάσεων Κτηματογράφησης σε όλη την Επικράτεια.
Σταδιακά το Κτηματολόγιο θα ολοκληρωθεί παντού στη χώρα και σε όλα τα επίπεδα Κτηματογράφησης και θα καταγράφεται υποχρεωτικά σε ψηφιακή μορφή το σύνολο των εγγράφων και χαρτών για όλες τις δικαιοπραξίες ακινήτων.Μέσω των νέων ψηφιακών υπηρεσιών το κτηματολόγιο θα είναι εύκολα προσβάσιμο, θα έρχεται ουσιαστικά στο σπίτι του πολίτη ή στο χώρο εργασίας του επαγγελματία (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, Μηχανικοί κλπ), αποτελώντας ένα ουσιαστικό επενδυτικό εργαλείο».
Στη συνέχεια ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε και στο έργο αναμόρφωσης των ταχυδρομικών κωδικών. «Το έργο θα βγει στη δημόσια διαβούλευση το συντομότερο δυνατό. Θα προχωρήσουμε στην δημοπράτησή του, ο προϋπολογισμός του θα είναι 1.800.000 και με διάρκεια σύμβασης 18 μηνών.Με το νέο σύστημα θα γίνεται ακριβής προσδιορισμός της θέσης ενός κτηρίου και εκτίμησή μας είναι ότι η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει στην καλύτερη κοστολόγηση των συστημάτων διανομής και θα βελτιώσει το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων ανά την επικράτεια».
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Γιώργος Στύλιος αναφέρθηκε στον εποικοδομητικό ρόλο της ΠΟΜΙΔΑ στην προσπάθεια που καταβάλει το Υπουργείο. «Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι σύνθετο, δύσκολο και με πολλές προκλήσεις. Έχουμε εντολή από τους πολίτες να δώσουμε λύσεις και να προχωρήσουμε, συντεταγμένα μπροστά. Είμαστε εδώ, ανοικτοί στην κριτική, να υιοθετήσουμε τις βέλτιστες πρακτικές. Σε αυτή την προσπάθειασας θέλουμε δίπλα μας. Με την εμπειρία σας, τις προτάσεις σας και την ξεκάθαρη ματιά σας».

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Γεροβασίλη: Το νομοσχέδιο αυθαίρετα περιορίζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του «συνέρχεσθαι»

Κώστας Παππάς

Γιώργος Στύλιος: “Η Παιδεία ψηλά για τη Ν.Δ”

Κώστας Παππάς

Όλγα Γεροβασίλη: Τέλος εποχής. Η αλαζονική επικοινωνία Μητσοτάκη συγκρούεται με την πραγματική ζωή

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..