• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • «Βόμβα» από τον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Χορηγήθηκε δύο φορές με συνταγή η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Βόμβα» από τον δικηγόρο της Πισπιρίγκου: «Χορηγήθηκε δύο φορές με συνταγή η κεταμίνη στη Τζωρτζίνα

Δύο φορές είχε χορηγηθεί κεταμίνη στην Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο του Ρίου – μια εκ των οποίων σε μεγάλη ποσότητα – ισχυρίζεται ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Όθωνας Παπαδόπουλος.
Μια νέα πληροφορία που προέκυψε διά στόματος του δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου – και επιβεβαιώνεται από τη δικογραφία – ανατρέπει όσα γνωρίζουμε για την κεταμίνη, τη θανατηφόρα ουσία που, σύμφωνα με τις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού, της χορηγήθηκε σε τέτοια ποσότητα που οδήγησε στο θάνατό της.
Ο Όθων Παπαδόπουλος υποστήριξε συγκεκριμένα πως η ουσία συνταγογραφήθηκε και χορηγήθηκε στο παιδί δύο φορές, όταν νοσηλεύτηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου – κάτι που αποδεικνύεται κι από τον ιατρικό φάκελο του παιδιού.
Η πρώτη χορήγηση έγινε στις 11/4/21 – όταν το παιδί έπαθε το πρώτο επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την τετραπληγία του – και η δεύτερη στις 5/6/21.
«Και στις δύο περιπτώσεις η κεταμίνη χορηγήθηκε συνταγογραφημένα, καθώς έγινε διασωλήνωση. Στην πρώτη περίπτωση χορήθηγηκε ποσότητα 2,8 ml και στην άλλη 5,6 ml», σημείωσε ο Όθων Παπαδόπουλος, κάνοντας παράλληλα αναφορά σε μια τριπλή σειρά γεγονότων: MEΘ – διασωλήνωση – κεταμίνη».
Στο περιστατικό της 29ης Ιανουαρίου έχουμε επέμβαση της ΜΕΘ, διασωλήνωση που γίνεται στην προσπάθεια αναζωογόνησης του παιδιού – και σε αντίθεση με τα αντίστοιχα περιστατικά δεν έχουμε επίσημα, τουλάχιστον, χρήση κεταμίνης».
Η σημαντική διαφορά είναι πως η επίμαχη διασωλήνωση έγινε σε άλλο νοσοκομείο – το «Αγλαΐα Κυριακού» – όπου όμως έχει επιβεβαιωθεί πλέον πως υπήρχε η κεταμίνη.
Σημειώνεται πως η Εντατική του Νοσοκομείου του Ρίου έχει επιβεβαιώσει τη χρήση κεταμίνης στο παιδί – μετά τη διασωλήνωση, αλλά εντός της ΜΕΘ – προκειμένου να μην υποφέρει από την τραχειοστομία στην οποία υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα, έπειτα από το επεισόδιο που οδήγησε στην τετραπληγία της.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία ηλικιωμένου στην Άρτα

Κώστας Παππάς

Ορεινή Κορινθία: Η Σοφία Πάνου από την Άρτα ανάμεσα στους αυτοαποκαλούμενους Παλαιοχριστιανοί

Κώστας Παππάς

Γραμματεία Γυναικών Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..