• Home
  • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  • Βρέθηκαν νεκροί αργυροπελεκάνοι στη λίμνη Παμβώτιδα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Βρέθηκαν νεκροί αργυροπελεκάνοι στη λίμνη Παμβώτιδα

Τέσσερις αργυροπελεκάνοι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα στην λίμνη Παμβώτιδα στα Ιωάννινα, ενώ και ένας πέμπτος, που βρέθηκε  στις 13/7 τραυματισμένος δεν τα κατάφερε.
Το τραυματισμένο πτηνό βρήκε προχθές ένας ψαράς και ειδοποίησε τον σύλλογο Animal Action Ioannina. Παρά τις προσπάθειες των μελών του συλλόγου και ενός κτηνιάτρου ο αργυροπελεκάνος που είναι προστατευόμενο είδος, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Ο σύλλογος Animal Action Ioannina κάνει έκκληση στους ψαράδες να μη ρίχνουν ρηχά τα δίχτυα τους, ενώ ζητάει από τους αρμόδιους φορείς της πόλης των Ιωαννίνων να μεριμνήσουν ώστε τα πλάσματα που ζουν στη λίμνη Παμβώτιδα να έχουν την κατάλληλη βοήθεια όταν έχουν ανάγκη περίθαλψης.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ο πλανήτης εκπέμπει SOS: Στους 32 βαθμούς ο υδράργυρος στην Αλάσκα!

Κώστας Παππάς

Αναρρίχηση στο Φαράγγι του Μπουζουνίκου στην Κοιλάδα Αχελώου!

Κώστας Παππάς

Μία νεκρή γερακίνα και ένα τραυματισμένο νεαρό φοινικόπτερο από σκάγια εντοπίστηκαν στον Αμβρακικό

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..