• Home
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Αυτήν την Πέμπτη, στις 26 Αυγούστου, η Άρτα αποδίδει φόρο τιμής στο σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα πεσόντα στο καθήκον!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυτήν την Πέμπτη, στις 26 Αυγούστου, η Άρτα αποδίδει φόρο τιμής στο σμηναγό Αναστάσιο Μπαλατσούκα πεσόντα στο καθήκον!

Ειρήνη Κατσούλα

Μετά το εκτενές ρεπορτάζ μας στο arta2day.gr, οι αρμόδιοι φορείς κινητοποιήθηκαν και έδρασαν. Θέλω να εξάρω την εξαιρετική και αποτελεσματική προσπάθεια που κατέβαλε όλους αυτούς τους μήνες ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Κώστας Χαρακλιάς, που από την πρώτη στιγμή που τον κάλεσα για το ρεπορτάζ του Τάσου, δεσμεύτηκε ότι θα αποκαταστησει την παράλειψη των 11 χρόνων και πράγματι, όχι μόνο τήρησε το λόγο του, αλλά όλους αυτούς τους μήνες δέχτηκε όλες μας τις ιδέες για την προτομή του Σμηναγού, δέχτηκε κι ενσωμάτωσε στο έργο χωρίς την παραμικρή αντίρρηση κάθε ιδέα της οικογένειας του Τάσου κι οργάνωσε τα πάντα, ώστε την ερχόμενη Πέμπτη να γίνουν με κάθε επισημότητα τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Αναστάσιου Μπαλατσούκα.

Φυσικά, ευχαριστούμε και το Δήμαρχο Αρταίων που συναίνεσε ώστε όλα να πάρουν σάρκα και οστά. Τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν στην πλατεία στο Τρίγωνο που φέρει το όνομά του, πλατεία Αναστάσιου Μπαλατσούκα. Για όσους ακόμη δεν έχουν συνηθίσει το όνομά της, πρόκειται για την κεντρική πλατεία στο Τρίγωνο με την παιδική χαρά και την πιάτσα ταξί. Εκεί λοιπόν, σε ζωντανή μετάδοση από το arta2day.gr την Πέμπτη κατά τις 10, θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής, ενώ θα περάσουν και μαχητικά πάνω από το σημείο! Εκτενώς θα σας ενημερώσει για το πρόγραμμα ο Δήμος Αρταίων που είναι αρμόδιος επί του θέματος.
Να είστε όλοι εκεί! Γιατί η Άρτα πρέπει να τιμήσει σύσσωμη έναν σύγχρονο ήρωα, που έδωσε τη ζωή του για όλους εμάς!
Εκεί θα είναι και η κόρη του Τάσου, η Εριέτα, θα έρθει από την Κρήτη για το μπαμπά της που ποτέ δεν γνώρισε, αφού γεννήθηκε μετά το θάνατό του, ας ανοίξουμε λοιπόν όλοι μας την αγκαλιά μας για αυτήν!
Ξέρω ότι ο Δήμος Αρταιων θα είναι φειδωλός με το κάλεσμα φορέων και πολιτών λόγω των αυστηρών μέτρων της πανδημίας, όμως έχοντας μιλήσει πολλάκις με τον Κώστα Χαρακλιά και τους γονείς του Τάσου, σας μεταφέρω εγώ, άτυπα, την επιθυμία τους να είστε όλοι εκεί, να είναι εκεί όλοι όσοι αγάπησαν κι αγαπούν τον Τάσο και την οικογένειά του, να είναι εκεί όλοι οι αρμόδιοι φορείς σε θέματα πολιτισμού γιατί ο πολιτισμός μιας πόλης φαίνεται από τον τρόπο που η ίδια τιμάει τους νεκρούς ήρωες της!

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

«Πολίτης» ο γιος του Μητσοτάκη – Ολοκλήρωσε την θητεία του στον Στρατό

Κώστας Παππάς

Κυψέλη: «Το παιδί μου το φάγανε» ξέσπασε η μητέρα του Αρχιμανδρίτη

Κώστας Παππάς

Πάνω από 53 κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..