• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • «Αρτινών Συνεργασία» «Η πρόταση μας, για τις τιμητικές ενέργειες του Δήμου Αρταίων, κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου».
ΗΠΕΙΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αρτινών Συνεργασία» «Η πρόταση μας, για τις τιμητικές ενέργειες του Δήμου Αρταίων, κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου».

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων και στο πλαίσιο της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου στην Άρτα, η πρόταση της «Αρτινών Συνεργασία», για τις τιμητικές ενέργειες του Δήμου Αρταίων, έγινε από τον επικεφαλής της παράταξης και πρώην Δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη και ήταν η εξής:
«………
Ø Να ανακηρυχθεί ως επίτιμος Δημότης της πόλης της Άρτας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίος.
Ø Να ονομαστεί ένας δρόμος ή μια πλατεία που δεν έχουν ονοματοδοσία, με το όνομα: «Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου Α’», όπως έγινε και κατά την επίσκεψη στην Άρτα του Πατριάρχη Αθηναγόρα, που δόθηκε το όνομά του, στον δρόμο που περνάει μπροστά από τα Τεχνικά Λύκεια. Θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί ο δρόμος ανάμεσα από την νέα πλατεία και τον Ι.Ν. του Μαξίμου Γραικού.
Κρίνουμε ότι ως Δήμος Αρταίων θα πρέπει να τιμήσουμε τον τοπικό μας Άγιο Μάξιμο Γραικό και η νέα πλατεία που κατασκευάζεται τώρα, να ονομαστεί και επίσημα: «Πλατεία Αγίου Μαξίμου Γραικού», μια και βρίσκεται απέναντι από τον φερώνυμο Ιερό Ναό, αλλά και γιατί στη νέα πλατεία θα μεταφερθεί το άγαλμα του Μαξίμου Γραικού, που τώρα βρίσκεται στην περιφερειακή οδό.
Έτσι, για λόγους θρησκευτικούς αλλά και τουριστικούς η εν λόγω πλατεία πρέπει να φέρει το όνομα του τοπικού Αγίου Μαξίμου Γραικού, όπως άλλωστε ήδη την αποκαλούν οι Αρτινοί.
Παρακαλούμε να λάβετε υπόψη της πρότασή μας, μια κι ήμασταν και η Δημοτική Αρχή που οραματίστηκε, σχεδίασε, μελέτησε, εξασφάλισε την χρηματοδότηση, δημοπράτησε και υπέγραψε την σύμβαση για να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό έργο κατασκευής της νέα πλατείας έμπροσθεν του Ι.Ν. Μαξίμου Γραικού, για την πόλης της Άρτας.
Καταθέτουμε την πρότασή μας αυτή, με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ.Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου και την εκτίμηση μας για το Θεάρεστο έργο τους.
Σε κάθε περίπτωση εάν εσείς ως Δημοτική Αρχή, επιμείνετε στην πρόταση σας, για να ονομαστεί η νέα πλατεία: «Πλατεία Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου Α’» και αφού έχετε την πλειοψηφία θα περάσει η δική σας πρόταση, τότε εμείς θα ψηφίσουμε «Παρών», ώστε η εν λόγω Απόφαση του ΔΣ να εκδοθεί ως ομόφωνη και όχι κατά πλειοψηφία, ως ένδειξη σεβασμού και τιμής προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου και του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Καλλινίκου, αλλά και για να μην διχάσουμε την τοπική μας κοινωνία.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Αναπάντητα ερωτήματα, ενδείξεις μεροληψίας σχετικά με την ένταξη της επένδυσης συζύγου Βουλευτή της ΝΔ στον Αναπτυξιακό Νόμο

Κώστας Παππάς

Δημ. Δημητρίου: “Θα ξανασχεδιάσουμε την Άρτα από την αρχή”

Κώστας Παππάς

Μαθήματα και εγγραφές νέων μελών στις χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας «Ο Μακρυγιάννης»

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..