• Home
  • ΗΠΕΙΡΟΣ
  • Απομακρύνθηκε η Ιταλική βόμβα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην Πρέβεζα
ΗΠΕΙΡΟΣ

Απομακρύνθηκε η Ιταλική βόμβα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου στην Πρέβεζα

Ρεπορτάζ του Χαράλαμπου Γκούβα
ΩΡΑ 9.00 της 04 ΝΟΕ 2021. Συνεργείο πυροτεχνουργών του Στρατού απομακρύνει ΒΟΜΒΑ 900Kg Ιταλική του ΒΠΠ από την Οδό Μπάλκου στην Πρέβεζα, όπισθεν Σπηλιάδου 10. Η περιοχή γύρω έχει εκκενωθεί!!! ΩΡΑ 9.15 Λήξη επιχείρησης. Η Βόμβα προσδέθηκε με ιμάντες και φορτώθηκε σε Τζίπ και οδεύει προς ερημική περιοχή για εξουδετέρωση. Ήδη εκκενώνονται οι δρόμοι διέλευσης από ομάδα περιπολικού και ομάδα ΔΙΑΣ, συνοδευόμενα από ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Η βόμβα έπεσε από Ιταλικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα στις 28 Οκτωβρίου 1940. ΔΕΝ έσκασε. Μία δεύτερη έπεσε και έσκασε καταστρέφοντας το Ιστορικό Τζαμί Ιτς Καλέ του Αλή Πασά, το οποίο από το 1912-1940 χρησιμοποιούνταν ως Αρχαιολογικό Μουσείο. Το Τζαμί δεν υπάρχει πια. Το 2005 η εταιρεία ΚΗΡΟΜΥΤΗΣ ΑΕ που κατασκεύαζε τον Βιολογικό Καθαρισμό Πρέβεζας βρήκε τη βόμβα και επιτελείο Πυροτεχνουργών αφαίρεσε τον πυροκροτητή και αποφάσισε να την “τσιμεντώσει” επί τόπου καθόσον έκρινε επικίνδυνη τη μεταφορά της. Μετά από έγγραφες διαμαρτυρίες κυρίας που διαμένει δίπλα αποφασίστηκε η οριστική αφαίρεση η οποία και έγινε σήμερα επιτυχώς.

ΦΩΤΟ Harry Gouvas.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Ο Μ/Φ Σύλλογος Άρτης “Ο ΣΚΟΥΦΑΣ” εγκαινιάζει την ανακαινισμένη αίθουσα

Κώστας Παππάς

Συνελήφθησαν άμεσα έξι άτομα για κλοπή κατ’ εξακολούθηση

Κώστας Παππάς

Παγετός παντού – Η εικόνα της επόμενης ημέρας

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..