ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ

Αναστολή λειτουργίας σε 4σχολεία στην Άρτα λόγω covid-19

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας και την ενημέρωση που είχαμε από την Δ/ντρια Κλεοπάτρα Βασιλείου αυτή τη στιγμή στην Άρτα παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας 4 σχολεία. Δυο καθηγητές ειδικότητας είναι θετικοί στον ιό με αποτέλεσμα να ανασταλεί η λειτουργία σχολείων ή τμημάτων των σχολείων όπου εργάζονται.
Έχει ανασταλεί η λειτουργία συνολικά δύο σχολείων, του 6ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας και του Δημοτικού Σχολείου Βίγλας. Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας ανεστάλει η λειτουργία της 1ης τάξης και στο Δημοτικό Σχολείο Καλαμιάς η λειτουργία της 3ης, 4ης και 5ης τάξης.
Σύμφωνα με την διαδικασία, με την διάγνωση των θετικών κρουσμάτων, τα σχολεία ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ συμπληρώνουν τα στοιχεία ιχνηλάτησης τα οποία και καταθέτουν στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας η οποία εισηγείται στην αρμόδια Δ/νση Εκπαίδευσης (στη προκειμένη περίπτωση στην Πρωτοβάθμια) για την αναστολή ή μη της λειτουργίας των σχολείων.
Να σημειωθεί ότι σε όλα τα σχολεία έχει ήδη γίνει απολύμανση καθώς όπως μάς είπε η κα Βασιλείου η συνεργασία με τον Δήμο είναι άψογη.
Χθες το πρωί νηπιαγωγός του Νηπιαγωγείου Κομποτίου διεγνώσθη με κορονοϊό μετά από rapid test που έκανε η ίδια. Ενημερώθηκαν οι γονείς που πήραν τα παιδιά από το σχολείο και έγινε αμέσως απολύμανση του κτιρίου. Αναμένεται και το αποτέλεσμα του μοριακού τεστ που έγινε στο Νοσοκομείο προκειμένου να ακολουθήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης. Το σχολείο μέχρι τότε δεν λειτουργεί.

 

Μαρία Παπαθεοδωρου

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Συνελήφθη 32χρονος στην Άρτα, για παράβαση της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών»

Κώστας Παππάς

Ψηλά η Άρτα – Σοκ με 8.129 νέα κρούσματα κορονοϊού – 80 νεκροί και 547 διασωληνωμένοι

Κώστας Παππάς

“Ήπειρος Όλον”σε εκδήλωση στην Πρέβεζα

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..