ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση της Κ.Ο. Άρτας του ΚΚΕ για το προσφυγικό

Στη σημερινή πραγματικότητα των χιλιάδων εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, η ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζει και δίνει όρκους πίστης στην κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, εγκλωβίζοντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σε κλειστά κέντρα σαν την Μόρια, καταπατώντας τα δικαιώματά τους στην αναζήτηση καλύτερης ζωής στις χώρες προορισμού τους. Η περίφημη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, με την οποία μάλιστα απειλούν για άνοιγμα της μεταναστατευτικής στρόφιγγας οδήγησε στον εγκλωβισμό των χιλιάδων προσφύγων. Είναι απαράδεκτη, θα πρέπει να καταργηθεί και θα πρέπει να ανοίξει ο δρόμος για να πάνε οι πρόσφυγες στον προορισμό που επιθυμούν. Επιβάλλεται να υλοποιηθεί αμέσως, άμεσος απεγκλωβισμός, από όλα τα νησιά μας και από τη χώρα μας, των προσφύγων, των μεταναστών. Δεν μπορούμε να συζητάμε με δεδομένο ότι τα σύνορα θα παραμένουν κλειστά για τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Απεναντίας πρέπει να ληφθεί μέριμνα, για όσο καιρό παραμένει αυτός ο κόσμος στη χώρα μας, να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, μέσα από πολύ συνοπτικές και επαρκείς διαδικασίες. Αλλά για αυτό χρειάζεται και το απαραίτητο προσωπικό, έτσι ώστε να τρέχουν γρήγορα όλες αυτές οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και μετά τη χορήγηση ασύλου να οδηγούνται στους τόπους πραγματικού προορισμού τους.
Ο λαός μας, που χρόνια τώρα ζει το δράμα των προσφύγων, μπορεί να καταλάβει πως όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και επεμβάσεις, θα υπάρχουν άνθρωποι που ξεριζώνονται, οικογένειες με μικρά παιδιά που θα αναζητούν μια καλύτερη ζωή, μακριά από τις βόμβες, τις καταστροφές. Μάλιστα όσο οξύνονται οι ανταγωνισμοί και μπλέκεται και η χώρα μας ολοένα και περισσότερο στο κουβάρι αυτών των ανταγωνισμών, το πρόβλημα των προσφυγικών ροών αντικειμενικά θα γιγαντώνεται.
Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν παρά να σταθούν δίπλα στα θύματα του ιμπεριαλιστικού πολέμου, των επεμβάσεων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, κάθε μετανάστη και πρόσφυγα, κάθε παιδιού που χωρίς να το θέλει, αναγκάστηκε να φύγει από την πατρίδα του για να γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, τον όλεθρο και τη φτώχεια που σπέρνει στις χώρες τους ο καπιταλισμός.
Παλεύουμε και απαιτούμε:
 Να ακυρωθούν τώρα τα αντιδραστικά κυβερνητικά μέτρα.
 Να μπορούν να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους απευθείας χωρίς να περνάνε αναγκαστικά από την Ελλάδα πράγμα το οποίο απαιτεί ακύρωση των συμφωνιών του Δουβλίνου. Δυνατότητα να πάνε στις χώρες προορισμού τους και να μην εγκλωβίζονται στην Ελλάδα πρέπει να ισχύσει και για όσους πρόσφυγες είναι ήδη στη χώρα μας.
 Να κλείσουν τώρα οι “Μόριες”, τα κέντρα κράτησης -hot spots- και να μην υλοποιηθεί ο κυβερνητικός σχεδιασμός για νέα κέντρα χιλιάδων εγκλωβισμένων στα νησιά ή στην ηπειρωτική χώρα.
 Όσο παραμένουν στη χώρα μας, να διασφαλιστούν ανθρώπινες – αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Άμεσα να ενισχυθούν οι υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας και Παιδείας για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών που δημιουργούνται.
 Να χρηματοδοτούνται από τον ΟΗΕ και την ΕΕ και να μην εμπλέκονται καθόλου ΜΚΟ ή άλλες οργανώσεις.
 Να παλέψει ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και να αγκαλιάσει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, απομονώνοντας κάθε φωνή, με ρατσιστικές ή φασίζουσες αποχρώσεις.
Ο λαός της περιοχής δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραπλανηθεί με συσκέψεις επί συσκέψεων και φανταχτερά λόγια, που δεν λένε τίποτε και δεν καταλήγουν πουθενά.
 Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που δημιουργούν κατατρεγμένους και πρόσφυγες. Λέει ΟΧΙ στην πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Να φύγουν τώρα οι βάσεις του θανάτου.
 Βρισκόμαστε στο πλευρό της προσφυγιάς και αγωνίζεται μαζί της για όσα χρειάζεται και δικαιούται.

ΑΡΤΑ 21/1/2020Η Κ.Ο. ΑΡΤΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Ακολουθήστε το arta2day.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Related posts

Κτηματολόγιο 2019: Παράταση υποβολής των δηλώσεων σε 11 περιοχές

Κώστας Παππάς

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη με αφορμή την εξώθηση σε παραίτηση του αρχηγού της ΕΛΑΣ

Κώστας Παππάς

Διάλογο με τους πολίτες και την τοπική κοινωνία των Χαλκιάδων, για την Δημοτική Αρχή.

Κώστας Παππάς

Ο ιστότοπος arta2day.gr, όπως οι περισσότεροι ιστότοποι, χρησιμοποιεί μικρά αρχεία που λέγονται cookies τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησής σας.. Αν απενεργοποιήσετε τα cookies που χρησιμοποιούμε, αυτό μπορεί να επηρεάσει την εμπειρία σας κατά την περιήγησή σας στον ιστότοπο μας.. Αποδοχή Περισσότερα..